Srdačan susret u Dubaiju
0

Blanka Vlašić trenirala s Maradoninim nogometašima

Totalsport
Blanka Vlašić
Blanka Vlašić
Na kratkim pripremama koje Blanka Vlašić realizira u Dubaiju kao uvod u olimpijsku sezonu, najbolja je hrvatska atletičarka imala neobičan susret sa jednim od najboljih nogometaša svih vremena - Diegom Maradonom.

Od dva stadiona koja su Blanki bila na raspolaganju, odabrala je baš onaj na kojem je gotovo u isto vrijeme sa svojom ekipom trening trebao realizirati legendarni Argentinac u ulozi trenera lokalnog Al-Wasla, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici hrvatske atletičarke.

Službe osiguranja, po izričitoj Maradoninoj želji, ne dozvoljavaju nikome boravak na stadionu za vrijeme njegova treninga. Blanka, koja je ondje bila u društvu oca, također je zamoljena da to ispoštuje.

Dio Argentinčeva stručnog štaba senzibilizirao je Maradonu na Blankino prisustvo pa je došlo do srdačnog susreta i rukovanja. Diego je prepoznao našu rekorderku, izmijenili su nekoliko rečenica, a potom su napravljene zajedničke fotografije za uspomenu.

Na upit o mogućnosti da trenira na stadionu, Diego je velikodušno kazao da su za nju vrata stadiona otvorena u bilo koje doba dana i noći. Tako je Blanka neometano odradila svoj trening na tartan-stazi, dok su nogometaši odrađivali svoje.

Nakon treninga Blanka i Diego srdačno su se pozdravili, sa napomenom da se vide u januaru, kada bi Blanka trebala doći u Dohu na tri sedmice, kako bi izbrusila formu za dvoransku sezonu.