Maraton u Tokiju
0

Bio vodeći pa promašio ciljnu ravninu

Totalsport
Dva dana truda, desetorica trkača i više od 217 odrađenih kilometara gotovo su bačeni u vodu nakon što je u posljednjih stotinjak metara Tokio-Hakone maratona momak imenom Natsuki Terada neshvatljivo promašio ciljnu ravninu.

Ultramaraton na kojem sudjeluje dvadeset univerzitetskih ekipa u dvodnevnoj desetetapnoj 217,9 kilometara dugoj utrci velik je sportski događaj u Japanu čija premijera datira iz 1920. godine.

Vjerojatno će se i najdugovječniji hroničari tog natjecanja teško prisjetiti pamti li utrka sličan propust, ali dobra je vijest da isti nije u potpuni očaj bacio sudionike univerziteta Kokugakuin, čiji je dezorijentisani Terada član. Naime, deset najbolje plasiranih sveučilišta i sljedeće godine automatski ostvaruju plasman u utrku, a upravo je to mjesto pripalo Kokugakuinu nakon što je, u tom trenutku vodeći, Terada napravio već spomenuti propust neshvatljivo skrenuvši na dijelu staze na kojem je trebao produljiti ravno i prvi presjeći ciljnu traku nakon 23 kilometra utrke.

Kriviti možda može i vozilo koje je utrku snimalo i napravilo zavoj pred samim ciljem, no teško da će u tome pronaći utjehu nakon koje je, što od umora, što od jada, nemoćno pao na tlo.