|

Bio vodeći pa promašio ciljnu ravninu

Bio vodeći pa promašio ciljnu ravninu
0
T
Totalsport
6.1.2011. u 11:33
9
komentara
0

dijeljenja
Dva dana truda, desetorica trkača i više od 217 odrađenih kilometara gotovo su bačeni u vodu nakon što je u posljednjih stotinjak metara Tokio-Hakone maratona momak imenom Natsuki Terada neshvatljivo promašio ciljnu ravninu.


Ultramaraton na kojem sudjeluje dvadeset univerzitetskih ekipa u dvodnevnoj desetetapnoj 217,9 kilometara dugoj utrci velik je sportski događaj u Japanu čija premijera datira iz 1920. godine.

Vjerojatno će se i najdugovječniji hroničari tog natjecanja teško prisjetiti pamti li utrka sličan propust, ali dobra je vijest da isti nije u potpuni očaj bacio sudionike univerziteta Kokugakuin, čiji je dezorijentisani Terada član. Naime, deset najbolje plasiranih sveučilišta i sljedeće godine automatski ostvaruju plasman u utrku, a upravo je to mjesto pripalo Kokugakuinu nakon što je, u tom trenutku vodeći, Terada napravio već spomenuti propust neshvatljivo skrenuvši na dijelu staze na kojem je trebao produljiti ravno i prvi presjeći ciljnu traku nakon 23 kilometra utrke.

Kriviti možda može i vozilo koje je utrku snimalo i napravilo zavoj pred samim ciljem, no teško da će u tome pronaći utjehu nakon koje je, što od umora, što od jada, nemoćno pao na tlo.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...