Imaju podršku lokalne zajednice
50

Biciklistički klub "Živinice" predstavio takmičare za novu sezonu

Klix.ba
Biciklistički klub "Živinice" predstavio je takmičare za predstojeću sezonu, kao i sponzore te organizirao podjelu dresova za sve članove koji su uredno izmirili svoje obaveze za tekuću godinu.
Klub broji 46 članova iz Tuzle, Banovića i Živinica, a među njima je i aktuelni reprezentativac BiH u brdskom biciklizmu Alen Bajramović.

Salkan Sleić, predsjednik kluba, ističe da bez podrške lokalne zajednice ne bi ni bilo uspjeha.

"Naš rad je prepoznao generalni sponzor Nipex Tuzla, koji je bio sponzor kluba i u sezoni 2012., a s obzirom da su zadovoljni izuzetnom saradnjom sa našim klubom odlučili su i ove godine da budu naši partneri i na taj način doprinesu razvoju našeg kluba. Ovim putem želimo da se zahvalimo Općinskom vijeću Živinice, kao i načelniku općine na konstantnoj podršci koju su nam pružali u proteklom periodu i iskreno se nadamo da će se to nastaviti i u narednom periodu", kazao je Selić.

Alen Bajramović
Alen Bajramović
On je dodao i to da će klub u predstojećoj sezoni na svim takmičenjima u BiH i zemljama okruženja predstavljati tri takmičara koji su licencirani i posjeduju UCI licence koje je izdao Biciklistički savez BiH. To su Alen Bajramović, Amar Tulumović i Muamer Aljić, koji će nastojati i ove sezone postići dobre rezultate.

Osim profesionalnih takmičenja Biciklistički klub "Živinice" veliku pažnju posvećuje rekreativnim vožnjama članova, kao i sugrađana koji im se žele pridružiti. Klub također učestvuje na mnogim biciklijadama, maratonima i drugim manifestacijama.