sport
6

Biciklistička trka ubrzanja ''Giro Drag Race'' 9. augusta na Vilsonovom šetalištu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prva trka ubrzanja na biciklima ''Giro Drag Race'' bit će održana u nedjelju, 9. augusta, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

To je nova vrsta takmičenja gdje taktička pravila još uvijek nisu napisana, saopćeno je iz udruženja ''Giro di Sarajevo''.

"Ovo je samo još jedan od načina da skrenemo pažnju vlastima i građanima na bicikliste, ne kritičnu, nego pozitivnu masu ovog grada. Mi pokrećemo stvari nabolje. Počele su se graditi staze, a ljudi nas sve više prihvaćaju kao učesnike u saobraćaju. Sada je vrijeme da i takmičarski biciklizam približimo onima koji ga nikad nisu iskusili", kazao je projekt manager Udruženja Giro di Sarajevo Loren Keserović.

Generalni sponzor nedjeljne trke je kompanija ''Ciklo Centar'' iz Sarajeva koja je obezbijedila nagrade za najbolja tri takmičara u iznosu od 200 KM, 100 KM i 50 KM, u vidu bonova koji mogu biti iskorišteni u njihovim prodajnim objektima.

Prijave za trku počele su 27. jula i do sada se registrovalo više od pola učesnika od ukupno 64 takmičara. Svi koji žele da učestvuju, potpuno besplatno se mogu prijaviti na interent adresi giro.ba/drag.

Biciklistima koji se prijave na licu mjesta ''Giro di Sarajevo'' obećava zanimljive poklone.