{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biciklistička ekspedicija od Holandije do Vareša

S
12.5.2009. u 13:13
0
5
Biciklistička ekspedicija od Holandije do Vareša
0
Biciklistička ekspedicija od Holandije do Vareša
Bojan Krljić, Damir Josipović, Saša Đukić i Nedeljko Marić, Varešani koji žive u Holandiji došli su na ideju da se zapute na neobično putovanje. Biciklima su odlučili preći put od zemlje u kojoj sada žive do grada koji im je u srcima.
"Olovo u nogama, a Vareš u srcu" moto je pod kojim ova ekipa kreće na ekspediciju. Poduhvat počinje 15. maja 2009. u ranim jutarnjim satima, a cilj mu je da se u što kraćem roku prevali put od oko 1.700 km od grada Tilburga u Holandiji do Vareša, što nije nimalo sitan "zalogaj".

U analima Vareša nije zabilježeno da je ijedan njegov stanovnik prevalio ovoliki put na biciklu, a turu finansiraju članovi tima.

Stručni konsultant Miki Kerić, docent na koledžu Deltion u Zwolleu i profesor fizičkog vaspitanja zajedno sa gospodinom R. Bloksmom, inžinjerom elektronike, ostat će u Holandiji kako bi osigurali podršku dijelu ekipe koja putuje prema BiH.

Cijela akcija ima humanitarni karakter. U Holandiji je usmjerena na prikupljanje novca za fondaciju "Mišići za mišiće"- sredstva su namijenjena za pomoć djeci koja boluju od mišićnih bolesti – atrofije mišića. U Varešu, rodnom gradu ovog tima, sva prikupljena sredstva bit će uručena kao pomoć javnoj kuhinji, djeci i mladima sa posebnim potrebama i podršku programima za djecu i mlade u oblasti sporta i kulture.Ukoliko želite finansijski pomoći ovu humanitarnu akciju Vaš prilog možete uplatiti na sljedeći način:

Svrha uplate: Tour 2 Vareš 2009
Broj žiro računa: 199047-60716230-92
ABS BANKA D.D. SARAJEVO, Filijala Agencija Vareš

Grupa podrške formirana na Facebooku, koja nosi naziv "Pogurajmo bicikliste" do ovog momenta okupila je 257 članova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: