{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biciklisti iz Holandije stigli u Vareš

S
1.6.2009. u 21:29
0
11
Biciklisti iz Holandije stigli u Vareš
0
Biciklisti iz Holandije stigli u Vareš
Foto: vares.pp.se
Bojan Krljić i Damir Josipović, Bosanci sa trenutnom adresom u Holandiji, koji su se odlučili da do svoga rodnog grada Vareša dođu na biciklu, uspješno su stigli do svoga cilja.
U Varešu su ih dočekali oduševljani sugrađani te predstavnici lokalne vlasti, koji su im čestitali na pređenih 1.700 kilometara koliko im je trebalo od Tilburga, grada u Holandiji, do Vareša.Ekspediciju pod nazivom "The Tour 2 Vareš 2009", osim dvojice vozača činili su Saša Đukić-Đuka, Nedjeljko Marić Cana, te Miki Kerić i R. Bloksma, koji su činili ICT podršku timu. Moto putovanja ove vesele ekipe bio je "Olovo u nogama, a Vareš u srcu".

Biciklisti su 14. dana neobičnog putovanja stigli na finish i presjekli vrpcu simbolično postavljenu ispred caffe bara "Jazz in The House" u Varešu.Ovaj poduhvat također je imao humanitarni karakter. U Holandiji je akcija usmjerena na prikupljanje novca za fondaciju "Mišići za mišiće"- sredstva su namijenjena za pomoć djeci koja boluju od atrofije mišića. U Varešu, rodnom gradu ovog tima, sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za pomoć javnoj kuhinji, djeci i mladima sa posebnim potrebama i podršku programima za djecu i mlade u oblasti sporta i kulture, najavljeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: