{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. reprezentativci u plivanju otputovali na Četveromeč nacija u Sisak

10.4.2015. u 12:33
159
7
Bh. reprezentativci u plivanju otputovali na Četveromeč nacija u Sisak
159
Prvi put je BiH okupila perspektivne plivače koji će kao reprezentacija predstavljati BiH na Četveromeču nacija ( SLO, SRB, HRV, BiH) koji će se plivati u Sisku (bazen 50 m) u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza koji se održava 11. i 12. aprila.
Bh. reprezentativci su se jutros u 10 sati okupili ispred Olimpijskog bazena Sarajevo i zajedno sa trenerima otputovali u Sisak kako bi predstavili našu državu na Četveromeču nacija.

Od 1. do 4.aprila na Olimpijskom bazenu Sarajevo održavale su se pripreme i okupljanje perspektivnih plivača u kategoriji mlađih juniora, juniora i starijih juniora u organizaciji Plivačkog saveza Federacije BiH te podršku Olimpijskog bazena Otoka.

Stručna Komisija PS FBiH u sastavu Igor Bilas, Sejbin Brašnjić i Evelin Avdić, na osnovu normi koje su postavljene, pozvala je na okupljanje slijedeće potencijalne reprezentativce, perspektivne plivače: Vedad Ramić (Bosna), Alina Ahmedbegović (GKVS), Arman Brašnjić (Bosna), Samira Trešnjo (Bosna), Iman Emšo (Bosna), Aldin Đapo (Bosna), Vladimir Simić (Zmaj Alpam), Maid Sukanović (Zmaj Alpam), Bakir Babović (GIKIL Galeb), Nejra Bujak (Sport Time), Nejra Čengić (Sport Time), Anida Mahinić (Orka), Adna Borovac (Bosna), Negra Ahmetspahić (GKVS), Amina Rovčanin (GKVS), Narda Brodović (GKVS), Lamija Medošević (GKVS), Angelo Šimić (Bosna), Bakir Hadžiahmetović (GKVS), Amar Šapčanin (Sport Time), Deni Maslo (GKVS), Dino Čengić (Bosna), Abdulah Željo (Bosna), Emina Pašukan (Bosna), Nejla Karić (GKVS) i Hena Mešić (Sport Time).

Kriterij za poziv na ovo okupljanje bili su 550 FINA bodova isplivanih na velikim bazenima za starije juniore i juniore (godišta M 96/97/98 i Ž-98/99,00) te 500 FINA bodova isplivanih za mlađe juniore (M-99/00 i Ž-01/02).

Treninzi su se odvijali dva puta dnevno na Olimpijskom bazenu Sarajevo u terminima od 07 do 09 sati, te od 15 do 17 sati. Treneri su raspoređeni prema sljedećim grupama: Sejbin Brašnjić-stariji juniori i mlađi juniori, Igor Bilas-juniori i Evelin Avdić-mlađi juniori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: