Fantastičan snimak
1k

BH Fanaticosi spektakularno obilježili Dan državnosti BiH: Vatromet i bakljada na Tešanjskoj tvrđavi

N. V.
Screenshot: BH Fanaticosi
Screenshot: BH Fanaticosi
Najvatreniji navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine BH Fanaticosi obilježili su Dan državnosti u Tešnju na spektakularan način.

Na Tešanjskoj tvrđavi su upriličili fantastičnu bakljadu i vatromet te na taj način čestitali BiH i njenim građanima Dan državnosti.

Bakljadu i vatromet su snimali iz drona te postavili na svoje društvene mreže uz pozadinsku pjesmu "Mojoj dragoj BiH" Drugog načina, koja je postala simbol patriotizma i nesuđena himna države.


BH Fanaticosi su, osim u Tešnju obilježili Dan državnosti u Teočaku i Srebreniku.

Institucionalna proslava Dana državnosti BiH jutros je počela u Sarajevu podizanjem zastave na Humu, a nastavljeno je polaganjem cvijeća na nekoliko lokacija. Praznik je proslavljen i u drugim gradovima, uglavnom Federacije BiH s obzirom na to da u Republici Srpskoj ne priznaju ovaj praznik.

Zbog toga je bilo zabranjeno i obilježavanje u Mrkonjić Gradu i Banjoj Luci, no predstavnici Trojke su odlučili proslaviti u prostorijama SDP-a u administrativnom centru RS-a.

U Vijećnici u Sarajevu te u Predsjedništvu BiH su večeras održane i svečane akademije povodom 25. novembra, a domaćini su bili Benjamina Karić te Željko Komšić i Denis Bećirović.