{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Benjamin Baković među instruktorima parkoura i freerunninga u Minhenu

26.7.2014. u 11:38
142
22
Benjamin Baković među instruktorima parkoura i freerunninga u Minhenu
142
Benjamin Baković među instruktorima parkoura i freerunninga u Minhenu
FamJam, jedna od najvećih i najboljih radionica parkoura i freerunninga održat će se od 30. jula do 3. augusta u njemačkom Minhenu. Na njoj će učestvovati i bh. predstavnik Benjamin Baković (24) kao coach (instruktor).
Baković je u izuzetno jakoj konkurenciji izabran među 40 najboljih instruktora. Za Klix.ba kaže kako je ovo veliki uspjeh za njega.

"Sretan sam, ovo je ogroman iskorak za moju karijeru. Vjerovatno će mi učešće na događaju u glavnom bavarskom gradu otvoriti mnoga vrata za moju način života", naglašava Baković.

Čovjek koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na radionici podvlači kako se parkourom i freerunningom bavi već šest godina.

“Mislim da sam svojim učešćem proširio parkour i freerunning na način življenja u BiH. U Minhenu ću steći dodatno iskustvo, a nakon toga ću ići u Frankfurt i Beč kako bih učestvovao na nekim događajima i proširio svoje znanje. Nadam se kako ću se u BiH vratiti sa više iskustva i sve to prenijeti na mlade. Težit ću da sa novim idejama krenu u nove pohode. Sve je ovo priprema za takmičenje na koje želim otići 2015. godine, a to je Red Bull Art of Motion”, kazao je Baković koji dodaje kako će se u Sarajevu 23. i 24. augusta održati okupljanje i druženje traceura i freerunnera iz BiH i šire.

Inače, parkour je disciplina koja se razvila kroz vojne obuke. Ima za cilj brzo i učinkovito kretanje kroz okolinu, koristeći samo svoje tijelo. Začetnik parkoura je Francuz David Belle koji je svojim spektakularnom trikovima oduševio svijet. S druge strane, freerunning je izvođenje akrobacija, nešto kao gimnastika koja se trenira vani. No, kod gimnastike je važno biti precizan i tačan, a kod freerunninga što kreativniji i ekstremniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Prognozirajte rezultat sarajevskog derbija
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: