sport
2

Baždarević na sastanku s trenerima iz BiH: Želimo otvoriti vrata reprezentacije domaćim igračima

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor nogometne A reprezentacije BiH sastao se danas s trenerima premijerligaških klubova s ciljem uspostavljanja saradnje, čiji je cilj razmjena iskustava i pružanje mogućnosti igračima iz Premijer lige BiH da izbore mjesto u državnom timu.

Baždarević je prije početka sastanka rekao da je jedan od ciljeva saradnje upoznavanje s kvalitetom igrača iz Premijer lige i traženje potencijalnih reprezentativaca.

"Razgovarat ću s trenerima klubova, koji su mi prvi izvor informacija. Nadam se da ću dobro sarađivati s njima, jer je to način da se otvore vrata našim igračima iz domaćeg prvenstva. Trebat će vremena da steknem pravi uvid u kvalitet potencijalnih reprezentativaca", izjavio je Baždarević.

On je istakao da NSBiH radi na unapređenju kvaliteta domaćeg prvenstva, kako bi se nogometašima omogućilo da se izbore za poziv u državni tim.

"Nije samo moja ideja da se u reprezentaciji nađu igrači iz Premijer lige, to žele i ljudi koje vode NSBiH. Mislim da bismo svi bili zadovoljni ukoliko bi igrači iz domaćeg prvenstva bili nagrađeni pozivom u državni tim. Na njima je da dobro rade, igraju i tako zasluže povjerenje i poziv. Treba učiniti sve da se podigne nivo kvaliteta Premijer lige. Na tome se konstantno radi, imamo programe i planove. Ovo je prvi sastanak i nadam se da ćemo i ubuduće imati dobru saradnju. Niko ne bi bio sretniji od mene da imamo deset reprezentativaca u skorom periodu", rekao je selektor BiH.

U proteklom periodu je posjećivao i pratio igre aktuelnih reprezentativaca.

"Dosta sam putovao, potrošio dosta vremena i nadam se da će to biti korisno već u martu", završio je Baždarević.