Problemi s povredama
81

Bayern bez pet igrača protiv Real Madrida, vratili se Alaba i Martinez

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Bayerna David Alaba i Javi Martinez bit će na raspolaganju Juppu Heynckesu u uzvratnom meču polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Alaba je prije meča s aktuelnim prvakom Evrope imao problema s povredom prepona, ali se oporavio, dok je Javi Martinez zbog blaže povrede u 75. minuti napustio teren i umjesto njega ušao je Tolisso.

Ipak, Heynckes neće moći računati na Aarjena Robbena koji se također povrijedio u prvoj utakmici, a na tribinama će biti zajedno sa Jeromom Boatengom koji nije imao nikakve šanse da se oporavi za ovaj meč.

Heynckes će tako u uzvratnom meču biti lišen usluga pet veoma bitnih igrača, a od ranije ne može računati na golmana Neuera, Vidala i Comana.

Podsjećamo, prvi meč Kraljevski klub pobijedio je rezultatom 2:1 i pred revanš na Santiago Bernabeu imat će veliku prednost, no gledajući četvrtfinalni duel protiv Juventusa u kojem je Stara dama imala veliku priliku da šokantno izbaci Real, stiče se zaključak da domaći igrači nijednog trenutka ne smiju potcijeniti Bavarce.