Odgovor na najavu
426

Banjalučki odbojkaš odbio igrati za BiH protiv Kosova

N. K.
Miloš Popović (Foto: Glas Srpske)
Miloš Popović (Foto: Glas Srpske)
Odbojkaš iz Banje Luke Miloš Popović poručio je da sigurno neće igrati za reprezentaciju BiH ukoliko zakažu utakmicu s Kosovom u Novom Pazaru, kao što je najavio predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić.

Prvom čovjeku Saveza je reagovao zbog toga što će ženske selekcije Srbije i Azerbejdžana 17. jula odigrati prijateljski meč na Palama, gdje će se i pripremati za Evropsko prvenstvo pa je kao odgovor najavio utakmicu BiH i Kosova.

"Želim, prije svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo dešava, ali sam morao da reagujem. Krovni savez je sastavljen od saveza RS i FBiH i ja, kao i otprilike 60 posto članova A selekcije, u reprezentaciji BiH predstavljam matični savez i RS. Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv Kosova, a u razgovoru s kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz RS-a", rekao je Popović za Glas Srpske.

Podsjetimo, seniorska reprezentacija BiH pet godina praktično nije postojala, a okupljena je prije mjesec i nastupila je u Evropskoj ligi. Popović ističe da su se igrači zbližili i da tokom šest utakmica nije nastao apsolutno nijedan problem.

"Ne znam zašto je nekom ovo trebalo. Dalo bi se pričati i o drugim manjkavostima, nebrizi Fatića i njegovih saradnika o nama igračima, ali je ovakva njegova izjava sasvim dovoljna da ljudi zaključe o čemu se radi", rekao je Popović.