Banja Luka domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva 2014.

S
SRNA
26.1.2013. u 18:07
68
14
Banja Luka domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva 2014.
68
Banja Luka domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva 2014.
Grad Banja Luka bit će domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva u augustu 2014. godine, odlučeno je na Svjetskoj padobranskoj konferenciji, koja se održava u Banjoj Luci.
Banja Luka je kao domaćin zvanično predstavljena i kandidovana na Svjetskoj padobranskoj konferenciji, koja je počela 23. januara u organizaciji Vazduhoplovnog saveza BiH i grada Banja Luka.

Na ovom skupu učestvuju 34 zemalje među kojima SAD, Rusija, Kina, Australija, Kanada, Njemačka, Engleska, Irska, Turska, Švedska, Danska, Ukrajina, Egipat, Brazil, Izrael, Španija, Francuska, Austrija, Švajcarska, te države iz okruženja.

Učešće su uzeli i generalni sekretar Svjetske vazduhoplovne asocijacije Jean-Marc Badan, te potpredsjednik FAI-a španski princ Alvaro de Orleans Borbon.

"Imamo više od 80 gostiju sa svih kontinenata", navode u Vazduhoplovnom zavodu BiH.

Ministar porodice, omladine i sporta RS-a Nada Tešanović rekla je danas da bi Banja Luka trebalo da bude domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva naredne godine.

Otvarajući 64. plenarnu sjednicu Svjetske padobranske konferencije, ona je istakla da je za ekspanziju ovog sporta u tom bh. entitetu zaslužan Padobranski klub Banja Luka koji je domaćin ovogodišnjeg Evropskog prvenstva i koji je kadidovao ovaj grad za domaćina Svjetskog padobranskog prvenstva 2014.

Predsjednik Padobranskog kluba Banja Luka Duško Grmuša ranije je rekao da je Svjetsko padobransko prvenstvo planetarni događaj, velika sportska manifestacija, ali i privredni i turistički događaj.

Ovakvo prvenstvo posljednji put je održano 2010. godine u Nikšiću u Crnoj Gori, a Mundijal prošle godine u Dubaiju.

Iz Vazduhoplovnog zavoda BiH podsjećaju da je u februaru 2012. godine delegacija iz BiH učestvovala na 63. Svjetskoj padobranskoj konferenciji u Buenos Airesu gdje je pred oko 50 zemalja predstavljena i BiH.

Banja Luka je tada u konkurenciji sa gradom Lozanom iz Švicarske dobila podršku većine zemalja da bude domaćin i ogranizator 64-te konferencije.

Banja Luka je domaćin i Evropskog prvenstva koje će biti održano od 11. do 18. augusta, a učestvovaće oko 250 padobranaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: