Dijamantska liga
152

Tuka: Uzbuđen sam zbog trke u Rimu jer će tu biti najbolji atletičari na svijetu

Piše: N. K.
Amel Tuka (Foto: Facebook)
Amel Tuka (Foto: Facebook)
Bh. atletičar Amel Tuka nastupit će na mitingu Dijamantske lige u Rimu i ovaj nastup bit će mu prvi na otvorenom ove sezone.

"Nakon uspješnog zimskog dijela, gdje sam postavio novi bh. rekord na 400 metara i rekord Balkana na 800 metara, došlo je vrijeme da se trči na otvorenom. U Rimu me očekuje utrka na 800 metara. Moram priznati da sam veoma uzbuđen i da jedva čekam trku, pogotovo što će biti žestoka konkurencija. Nisam do sada nikada trčao u Rimu. Ne razmišljam puno o nastavku sezone. Radim ono što trener traži od mene i to je moj najbitniji zadatak te se polako uvodim u trke. Treba mi za početak nekoliko trka da uđem u pravu formu, ali veoma sam strpljiv. Moj najveći cilj je dobar plasman na Evropskom prvenstvu u Berlinu, a sve do tada ćemo raditi na tome da uđemo u najbolju formu", rekao je Tuka.

Naš atletičar je istakao kako je pripreme dobro obavio i da je nakon nastupa u dvorani nastavio treninge.

"Veoma sam zadovoljan svojim trenutnim stanjem i vidjet ćemo kako će to izgledati na prvoj trci u Rimu. Bio bih zadovoljan rezultatom od 1:45 i to bi bilo dobro za otvaranje sezone. Zavisi i kako će se konkurencija upustiti u trku. Nadam se brzoj trci, jer su mnogi konkurenti već u dobroj formi, tako da će i mene to povući. Volim da se takmičim s najboljim i samo tako mogu izvući najbolje od sebe. Poslije Rima očekuje me nastup na mitingu u mojoj Zenici i tu su uvijek posebni osjećaji. Raduje me što se sve uklopilo tako da ću trčati pred svojom publikom", poručio je Tuka.

Utrka u Rimu je na programu sutra poslije 20:00 sati.