Premiership
11

Neumoljivi Abraham donio pobjedu Chelseaju u Norwichu, Vrančić ušao pred kraj meča

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Chelseaja pobijedili su na Carrow Road u okviru 3. kola Premiershipa ekipu Norwicha rezultatom 3:2 i tako stigli do prvog trijumfa u novoj sezoni.

Fantastično prvo poluvrijeme otvorio je pogodak Abrahama, koji se sjajno snašao nakon centaršuta Azpilicuete. Već u šestoj minuti bilo je 1:1. Cantwell i Pukki su odigrali odličan dupli pas nakon čega je engleski ofanzivac pospremio loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Nastavilo se igrati obostrano ofanzivno, a Chelsea je ponovo poveo u 17. minuti. Pulišić je sjajno probio i uposlio Mounta, koji se lagano rješava svog čuvara i potom matira golmana za 1:2.

Fenomenalnih pola sata igre zaokružio je maestralni Pukki. Buendia je poslao dobar pas u šesnaesterac, a finski napadač se rutinski snalazi i donosi novo izjednačenje na utakmici. Ujedno je 2:2 bio i rezultat prvog poluvremena.

Chelsea je u nastavku bio daleko bolja ekipa. Aposlutno su kontrolisali igru, stvorili su nekoliko odličnih šansi, a nagrada za sve je stigla u 68. minuti. Kovačić je povukao dobar kontranapad, uposlio neumoljivog Abrahama, koji nakon solo prodora donosi pobjedu i tri boda Plavcima.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić igrao je posljednjih devet minuta za poraženu ekipu.

Chelsea sada nakon tri odigrane utakmice ima četiri boda, dok je Norwich ostao na tri.

Tabela: