57 budućih "čuvara mreže"
29

Asistencija Mozzarta za buduće asove: Uspješno završen golmanski kamp Akademije Asmir Begović

Asmir Begović Academy
Asmir Begović Academy
Uspješno je završen još jedan zimski kamp golmanske Akademije Asmir Begović na kojem je vještine odbrane mreže učilo 57 budućih golmana i golmanica. Sa njima su radili vrhunski treneri, a podršku im je i ovaj put pružila kompanija Mozzart.

"Hvala kompaniji Mozzart na podršci u organizaciji naših kampova u kontinuitetu. Ova saradnja nam veoma znači jer doprinosi našoj misiji stvaranja budućih vrhunskih golmana koji će čuvati mreže domaćih i inostranih klubova. Ovaj put smo imali posebno veliku zainteresovanost mladih, što nas veoma raduje", poručuje direktor Akademije i glavni trener Ibro Hodžić.

Sa polaznicima kampa, među kojima su bile i tri djevojčice, posvećeno je radilo čak 13 trenera - sa Akademije Asmir Begović, kao i gostujućih. O kvalitetu rada Akademije svjedoči činjenica da su ovaj kamp pohađali mladi golmani iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Norveške…

Asmir Begović Academy
Asmir Begović Academy

Treninzi su bili fokusirani na individualni rad s polaznicima, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve modernog nogometa. Mladi talenti su imali četiri specijalizovana treninga, kviz, kao i predavanje o analizi golmana.

Akademija koju je prije pet godina u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član Evertona Asmir Begović, osim u Bosni i Hercegovini, ima svoje ispostave u Engleskoj i Njemačkoj.

Asmir Begović Academy
Asmir Begović Academy

Ponosni su na odličnu saradnju koju njeguju sa klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu organizovali su kampove u brojnim gradovima širom BiH, gdje su radili sa trenerima i golmanima iz lokalnih klubova i iz prve ruke se uvjerili u njihov kvalitet i talenat.

Nakon zimskog, tradicionalno, najavljuju ljetne golmanske kampove širom naše zemlje uz pomoć i asistenciju regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću.