Osvojio 17 trofeja
21

Asensio odlazi iz Real Madrida, blizu je dogovora s bogatim evropskim gigantom

N. K.
Marco Asensio (Foto: EPA-EFE)
Marco Asensio (Foto: EPA-EFE)
Španski krilni igrač koji je osvojio 17 trofeja s Real Madridom Marco Asesnio trebao bi napustiti klub ovog ljeta.
Naime, 27-godišnjak je odbio Realovu ponudu za produženje ugovora i pregovara s više klubova, uključujući PSG koji ima dobar odnos s njegovim menadžerom Jorgeom Mendesom. ESPN danas piše da su Asensio i PSG već u poodmaklim pregovorima.
Asesnio se pridružio Realu 2014. godine iz Mallorce i proveo je prve dvije sezone na posudbama u Mallorci i Espanyolu prije nego što je postao redovan igrač prvog tima. Debitovao je u evropskom Superkupu 2016., postigavši fantastičan pogodak u 3:2 pobjedi nad Sevillom. S Realom je osvojio tri naslova Lige prvaka, tri naslova La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva, tri evropska Superkupa, tri španska Superkupa i jedan Kup kralja.

Asensiova odluka da napusti Real dolazi nakon sezone u kojoj je imao najbolje rezultate - postigao je 12 golova i upisao šest asistencija. Međutim, nije bio zadovoljan svojom ulogom u ekipi te je želio veću minutažu i platu. Za njega se također zainteresovalo nekoliko drugih klubova, uključujući Manchester United i Arsenal iz Premiershipa.

PSG želi potpisati Asensija jer želi ojačati svoju ekipu za narednu sezonu.

Asensiov odlazak označit će kraj jedne megauspješne ere Reala koji je sada izgubio nekoliko ključnih igrača iz te fantastične ekipe, poput Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Sergia Ramosa, Casemira, Marcela i Raphaela Varanea.