Boks
0

Arreola uoči meča protiv Klička čvršći nego ikad

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na službenom vaganju u Los Angelesu uoči dvoboja za naslov bokserskog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji izazivač Chris Arreola (28) pojavio se u za sebe impresivnom izdanju.

Ukrajinski veteran Vitalij Kličko (38) branit će u subotu u Staples Centru u Los Angelesu svoj naslov protiv Amerikanca meksičkog porijekla koji se sudeći po svemu kvalitetno spremio za svoj prvi pokušaj za osvajanje pojasa svjetskog prvaka.

Arreola se na vaganju pojavio s majicom na kojoj je pisalo 125 kilograma, da bi kasnije kad ju je skinuo pokazao znatno impresivniji i čvršći izgled nego li je to bio slučaj prošlih borbi.

  • Bit ćete ponosni na mene. Priredit ćemo pravi šou i bit će sjajno. Neće to biti tek jedna zatvorena borba – rekao je Arreola, koji je imao malu, ali bučnu podršku okupljenog mnoštva na vaganju.

Arreola u posljednjih 15 mjeseci ni u jednoj svojoj borbi nije imao manje od 115 koligrama, a uoči ogleda s Kličkom unajmio je posebnog kondicijskog trenera. Visok 193 centimetra bjeloputi Amerikanac borio se dosad u karijeri 27 puta i upisao je isto toliko pobjeda, od čega njih 24 nokautom.

Osam centimetara viši Kličko, koji je na omjeru od 37 pobjeda i dva poraza (36 pobjeda nokautom), pojavio se na vaganju u pratnji svog mlađeg brata Vladimira, vlasnika pojasa po IBF, WBO i IBO verzijama, a na kraju se pokazalo da teži 114 kilograma, što je najviše u njegovoj karijeri.