Nova era sporta
13

Arena Sport: Najbolje evropske i regionalne nogometne lige na jednom mjestu

Generalni direktor Arena Channels Grupe, Nebojša Žugić
Generalni direktor Arena Channels Grupe, Nebojša Žugić
Večeras, 5. augusta u 21 sat počinje nova era sporta – Arena Sport kreće sa prenosima najjače fudbalske lige na svijetu – engleske Premier Lige. Sezonu otvaraju Crystal Palace i Arsenal, a direktan prijenos će gledaoci moći pratiti na kanalu Arena Sport 2.

U narednih šest godina Arena Sport kanali će gledaocima pružiti mogućnost gledanja svih utakmica najjače lige na svijetu, a pored Premier Lige, gledaoci će na Arena sportu moći pratiti i mečeve Championshipa, druge lige Engleske. Tako de će sve najbolje sa Otoka biti na jednom mjestu i u posebnom ruhu.

"U pitanju je veliki, mogu slobodno reći i najveći projekat kada je riječ o Arena Sportu i prenosima fudbalskih mečeva na našim kanalima. Za nas je kupovina prava na englesku Premier ligu bio najvažniji projekat do sada i uspješno smo ga relizovali i sada će naši gledaoci u narednih šest godina moći uživati u najjačoj ligi svijeta", izjavio je generalni direktor Arena Channels Grupe, Nebojša Žugić.

Ono što je još važno istaći da pored engelske Premier Lige, Arena Sport će i u novoj sezoni, kao i do sada prenosi utakmice i svih ostalih najboljih liga svijeta - "Liga Petice". Tako, francuska League 1, također počinje večeras u 21 sat, kada igraju Lyon i Ajaccio. Naredni vikend je rezervisan za italijansku Seriu A i špansku La Ligu, dok krajem augusta se na kalane Arena Sport vraća i najelitnije europsko klupsko takmičenje - Liga šampiona.

Kada se na sve dodaju prenosi svih regionalnih liga - m:tel Premier lige BiH, Superlige Srbije i Hrvatske nogometne lige, gdje su takmičenja već uveliko započela, onda je svim gledaocima jasno šta treba da izaberu ovog ljeta kada je sport u pitanju.

Zbog toga Žugić i dodaje:"Mi smo se uvijek trudili da svojim gledaocima osiguramo najbolji sport i posebno najbolji fudbal, tako da smo pored Premier Lige, i dalje osigurali prava prenosa svih najboljih liga regije, ali i Europe, a nastavili smo i dugogodišnju saradnju sa UEFAom na prenosima Lige šampiona, Europe i Konferencijske lige."

Za sve gledaoce, najvažnije je na kraju znati da kanale Arena sport mogu pronaći kod odabranih operatera, a neki od njih su BH Telecom, MTEL, HT Mostar, TXTV, Elta Kabel, Blicnet, Telrad i drugi.