Vazdušne utrke u Kanadi
0

Arch slavio, Bonhomme i dalje vodi u ukupnom poretku

Sarajevo-x.com
Na četvrtom ovosezonskom Red Bull Air Raceu koji seodržao u kandskom Windsoru 6. juna ponovo je slavio Austrijanac Hannes Arch. Drugo mjesto pripalo je Paulu Bonhommeu, dok je na trećem mjestu pomalo neočekivano završio Amerikanac Kirby Chambliss.

Arch i Bonhomme imali su veliki okršaj pred oko 100 hiljada gledalaca. Treba istaći da su im i vremenske prilike otežavale posao, jer je bio hladan i oblačan dan.

"Sretan sam što sam pobijedio nakon teške sedmice. Tim je sve vrijeme bio iza mene, ostali smo mirini i pokušali smo poporaviti sve probleme. Na kraju smo uspjeli. Pustio sam druge da prave pogreške i to se isplatilo", rekao je odmah nakon utrke Arch.

Paulu Bonhomme, aktuelni prvak još uvijek vodi u ukupno poretku sa 41 bodom, ali mu se Austrijanac sada primakao na samo dva boda zaostatka (39). Britanac je priznao da je razočaran rezultatom:

"Ne znam za vas, ali mislim da je to bilo krasno poslijepodne. Smatram da su gledaoci uživali. Sve u svemu bilo fantastično. Naravno da bih volio da sam završio na pobjedničkom postolju, ali šta se može. Bit će zanimljivo do kraja sezone", apostrofirao je Bonhomme.

Važno je napomenuti da je u kvalifikacijama koje su održane dan ranije najuspješniji bio Nigel Lamb (Velika Britanija), koji je trijumfovao ispred Bonhommea i Archa. Kvalifikacione dvoboje pratilo je 48 hiljada gledalaca.

Naredna utrka održat će se 19. juna u SAD-u.