Uz Almu Ras do uspjeha
659

Anes Bostandžić spreman za "svjetske igre", podršku mu pružila i kompanija njegove majke

Alma Ras finansijski podržala sjajnog bh. karatistu Anesa Bostandžića,  sina njihove uposlenice
Anes Bostandžić
Vjerovatno ste već čuli za Anesa Bostandžića, bh. šampiona u karateu, ali sigurno niste znali da je on sin zaposlenice kompanije Alma Ras. Njeno ime je Alma Bostandžić. Svoju karijeru u ovoj kompaniji Alma je započela kao trgovkinja, a svojim trudom i predanošću uspjela se popeti na ljestvici karijere.

Alma je danas rukovoditeljica maloprodajne jedinice Alma Ras na Dobrinji, a poznaju je svi kupci s ovog područja, jer ih osvaja svojim zaraznim osmijehom i ljubaznošću.

"Dugo sam tražila kompaniju koja cijeni radnika, onu kojoj ću dati svoj maksimum, a zauzvrat dobiti poštovanje i nagradu za svoj trud i zalaganje. Sve to sam našla u kompaniji Alma Ras i malo je reći da sam sretna i zadovoljna. Dragi Bog me nagradio sinom koji je jako uspješan na sportskom planu, a taj uspjeh prepoznali su lideri ove kompanije i odlučili ga podržati", kaže gospođa Bostandžić.

Alma Ras finansijski podržala sjajnog bh. karatistu Anesa Bostandžića, ujedno sina njihove vrijedne zaposlenice
Alma Ras finansijski podržala sjajnog bh. karatistu Anesa Bostandžića, ujedno sina njihove vrijedne zaposlenice

Pored epiteta najpoželjnijeg poslodavca i brend lidera u tekstilnoj industriji, Alma Ras poznata je po svojoj predanosti lokalnoj zajednici, podršci svojim uposlenicima i sponzorstvu različitih društvenih, kulturnih i sportskih manifestacija.

Stoga nije iznenađenje da su finansijski podržali sina njihove vrijedne uposlenice prije samog polaska na "svjetske igre" u Saudijsku Arabiju, gdje će se boriti za najsjajniju medalju sa sedam najboljih svjetskih boraca. Nakon tog nastupa, Anes direktno iz Saudijske Arabije putuje u Budimpeštu na svjetsko seniorsko prvenstvo.

Anes Bostandžić
Anes Bostandžić

Za one koji ne znaju, Anes Bostandžić prvi je karatista iz BiH koji je svojim rezultatima omogućio sebi nastup na Evropskim igrama.

Višestruki je prvak države, Balkana, viceprvak Evrope, te osvajač i finalista mnogih svjetskih liga. Anesova strast prema ovom sportu počela je od rane mladosti, a njegovi dječački snovi o osvajanju najprestižnijih evropskih i svjetskih medalja uveliko mu se ostvaruju. Anes je danas na zvaničnoj stranici svjetske karate Federacije među osam najboljih boraca u svijetu.