Debbie Dunn se sama povukla
0

Amerikanci zbog dopinga ostali bez važne karike u štafeti na OI

Totalsport
Debbie Dunn
Debbie Dunn
Američka atletičarka Debbie Dunn sama se povukla s popisa sudionica Olimpijskih igara u Londonu nakon što je dobila obavijest da je bila pozitivna na doping-testu.

Dunn (34) je bila četvrta na 400 metara na nedavnim američkim "trialsima" u Eugeneu što joj nije bilo dovoljno da izbori nastup na Igrama u pojedinačnom dijelu, ali je zato izabrana za nastup u štafeti.

No, od toga na kraju neće biti ništa. Svjetskoj dvoranskoj prvakinji iz Dohe 2010. ustanovljena je prevelika količina testosterona u tijelu. Dunn je sama putem saopćenja objavila da je pala na doping-testu i potvrdila da neće nastupiti u Londonu.

"Ne želim da ovo pitanje dekoncentrira moje kolegice na najvažnijem takmičenju u njihovom životu. Američkoj reprezentaciji želim sve najbolje u Londonu, a ja ću nastaviti raditi na rješavanju ovog problema", poručila je Dunn.

Američka antidopinška agencija (USADA) još uvijek analizira njezin B-uzorak, a ako i on bude pozitivan, Dunn će vjerojatno dobiti dvogodišnju suspenziju.

Osim spomenutog dvoranskog zlata, Dunn je najveći uspjeh u karijeri ostvarila 2009. na Svjetskom prvenstvu u Berlinu gdje je osvojila naslov s američkom štafetom na 4x400 metara.