Komentari (308)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja sam ponosan a ostali nek crknu
Dusa mu izasla na usta. Svaka mu cast :)
Vidiš kako se ovaj ravna po tome koliko mu mama zarađuje kada da pice...
Cestitam! Prva medalja u povijesti.Ne mogu se oteti utisku da je Amel platio cijenu neiskustva. Ako uzmemo u obzir da je u polufinalu trcao brze nego danasnji pobjednik, onda se da primjetiti da je taktika bila pogresna. Rudisha je svjesno usporio trku jer je znao da nema sanse u brzoj utrci, jer jos uvijek nije u formi nakon povreda od ranije. Amel se trebao drzati vodece skupine i ne dopustiti da mu Rudisha bjezi 10 metara (to je malo vise od sekunde). Sada se pokazuje da na elitnom nivou nemate teoretske sanse da pobijedite ako se prvih 500 metara drzite zadnje pozicije. Jedna od stvari na kojoj mora poraditi je pozicioniranje nakon istrcanih 150 metara. Eto i mi gledaoci pomalo ucimo da nije sve u trcanju vec i u taktici. Amel je imao daleko najbolju formu, ali zakazala je taktika. Uostalom to i jeste bilo ono cega se Amel najvise pribojavao sudeci prema njegovim izjavama. Do Olimpijskih igra mora popraviti taktiku. Formu i brzinu ima, samo taktika.
snaga kenijaca je činjenici sto ih uvijek ima vise u ovim trkama i tu uvijek dosje do izražaja taktika! amel je ostao zadnji 500 metara a to je puno da se moglo zauzet bolje mjesto. ne omalovažavajući rezultat mislim da za veći uspjeh od trećeg mjesta mora agresivnije da trci i da on diktira tempo. iskustvo velikih trka, prvo prvenstvo pa treće, samo nek nastavi biće još medalja od njega
Bravo Amele na fantasticnom rezultatu, prvo olimpijsko odlicje za BiH iz atletike ikada. Fenomenalno ! Zelim ti jos fantasticnih rezultata. Bravo.
Djevojke od sutra budite ponosne kad vam neko kaze jesi Tuka.
Tuka je srebrni, Adama su trebali diskvalifikovat ! Ali hajde... super - bronza. Bravo !
u svim njegovim trkam koje sam gledao je trčao sredinom kolone i onda zadnjih 200 metara isao u sprint, ovaj put je ostao na kraju kolone ,zatvoren i vjerovatno umoran od svih takmičenja a i klima je tamo uzasna. On je tek zapoceo svoj put ka zvijezdama i ovo je veliko iskustvo a bronza je za BiH sjajna kao i ZLATO hvala Amele volimo te
Ne treba zaboraviti da je Rudisha postavio rekord sa 23 godine ali naravno dolazi iz zemlje gdje je to nacionalni sport tako da je od malena vec trcao po Kenijskim savanama :D Amel je donedavno studirao masinski fakultet tako da je ovaj njegov podvig koji je postigao u veoma kratko vrijeme zaista nevjerovatan.Sljedece godine na olimpijadi on samo treba usavrsiti taktiku i ici na zlato jer on to sigurno moze.Rudisha je trenutno daleko od forme iz 2012 ...da li ce se vratiti u tu formu za Rio ko zna...
osjecaj se ne moze opisati, svaka cast legendo
ma i da me zeljezna jarane svaka ti cast.ja nisam nikad osvojio ni jednu kao i vecina na kliksu.
VELIKI POZZ ZA AMELA TUKU IZ HRVATSKE SVAKA CAST
Nemojte nas vi bogati pozdravljati. Drzte se vasih saharasa
Bravo Amele ponosu nas bosansko- hercegovacki. Nas dijamant, nas ambasador. Ljubomorne necu ni da komentarisem jer ionako pricaju iza ledja gdje im je i mjesto ... cestitam Amele od srca !!!
Taktika je kljuc uspjeha!Cestite i za bronzu,al ostaje zal ipak je ovo 4 sekunde slabije od onih 1.42
Prvi pravi uspjeh našeg sport, bravo Amele! Neki su smatrali da je uspjeh kad se negdje KVALIFIKUJEMO, ili kad Željo prođe prvo kolo predkvalifikacija za kvalifikacije Evropske lige...
Nije uspjeh 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu, uspjeh je svaki dan visiti na klixu, pisati retardirane komentare, pljuvati po svemu i usput cekati da te nazovu sa biroa i kazu da su ti nasli posao, ne moras raditi, samo sjedi kuci i dobijat ces pare.
Svim ovim što su tužni zbog ove medalje,svima vam prnem u Eustahijevu trubu.
Sta ima od toga prosjecan građanin ove zemlje od ove trke. Radujem se onome ko otvori neku fabriku i omoguci ljudima posao .
fast150, ovo je clanak o atletici i velikom uspjehu naseg Amela. Promasio si temu, a o otvaranju fabrika procitaj biznis vijesti. Ovo je sport.
problem je sto 90% raje ne konta koji je ovo uspjeh i kolika je konkurencija u ovom sportu.....jos treba uzeti u obzir da postoji jedan dio svijeta (istocna Afrika) gdje su ljudi prirodno po konstrukciji spremniji za ovaj sport. ja u polufinalu nisam vidio pored Tuke jos mozda 3 ili 4 bijelca. nigdje npr Svaba ili Spanjolaca koji toliko ulazu u sport. Amelu je bilo ovo sve duplo teze jer je samom gradjom mal i nema bas najbolje uslove za ovaj sport (ni gradjom tijela a ni ulaganjem od strane drzave)...tako da realno gledano malo ko da je i ocekivao plasman u finale a kamoli trece mjesto....a to za zlato su bubnuli neki glupi komentatori koji mozda prvi put komentarisu atletiku!
Gledao sam trku najmanje još 7-8 puta, ovo je čisto taktička pobjeda Kenijaca. Prvo su sve trojica jurnuli i zauzeli prve dvije pozicije, a onaj treći im je bio osiguranje da Amel na prođe sa strane. Nakon 150 m naglo usporavaju tempo, što Amelu ne odgovara, i samim tim Amela drže zatvorenog na začelju kolone. Onaj treći je cijelo vrijeme trčao u drugoj stazi. Popustio je tek pred kraj trke. Da Amel nije bio ovako spreman ne bi osvojio ni bronzu...