Kanton Sarajevo
0

Amel Mekić, Nedim Čović i Larisa Cerić najbolji sportisti

FENA
Larisa Cerić (Foto: Arhiv)
Larisa Cerić (Foto: Arhiv)
Džudist Amel Mekić i atletičar Nedim Čović proglašeni su najboljim sportašima Kantona Sarajevo u 2009., dok je najbolja sportašica džudistkinja Larisa Cerić.

Ovo je prvi slučaj podjele prestižne nagrade, koja se svake godine dodjeljuje najboljim sportašima KS-a, a do kojeg je došlo zbog sportskih uspjeha Mekića i Čovića u prošloj godini.

Larisa Cerić je proglašena najboljom sportašicom, nakon što je osvojila titulu svjetske juniorske prvakinje u Parizu, te srebrenu medalju na Mediteranskim igrama u Pescari.

Za najbolju žensku ekipu proglašen je Stonoteniski klub Željezničar, dok je u muškoj kategoriji nagradu dobio Streljački klub Sarajevo.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor džudo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac.

Nagradu za najpopularnijeg sportistu KS-a odnio je napadač FK Sarajevo Alen Škoro.

Nagrade u iznosu od 100 KM uručene su i 27 najperspektivnijih mladih sportaša u Kantonu, a posebne nagrade dodijeljene su mladom bokseru BK Sarajevo Nadiru Čolpi i članici Taekwondo kluba "Zlatni ljiljani" Mirnesi Fetahović.

Posebne plakete za doprinos sportu dobile su sportske legende: Josip Katalinski, Abas Arslanagić, Josip Bukal, Refik Muftić i Marijan Beneš.