|

FOTO
/
Adnan Redžović u ringu protiv Ladislava Kovarika 1. decembra

Adnan Redžović u ringu protiv Ladislava Kovarika 1. decembra
47
Klix.ba
30.11.2012. u 11:31
13
komentara
47

dijeljenja
Adnan Redžović u ringu protiv Ladislava Kovarika 1. decembra Adnan Redžović
Najbolji bosanskohercegovački bokser teške kategorije Adnan Redžović će nakon pola godine ponovo ući u bokserski ring.
Redžović će, nakon što je u oktobru ove godine napravio mali izlet u kick boks i osvojio zlato i srebro na Svjetskom kick boks prvenstvu u Americi, ponovo raditi meč u profesionalnom boksu. Naime, u subotu, 1. decembra, borit će se sa čehom Ladislavom Kovarikom na borilačkoj manifestaciji pod nazivom "Fight night" koja se održava u njemačkom gradu Dizeldorfu.

Borba Redžovića i Kovarika će biti uvodna borba pred meč večeri između proslavljenog Ruslana Chagaeva i Mike Pereza. Organizaciju ove gala borilačke manifestacije potpisuje promotorska kuća Sturm box promotion sa Adnanom Ćatićem alijas Felixom Sturmom na čelu. Pored okršaja u ringu te noći će biti upriličeno i predstavljanje tima Sturm box promotiona, koji je sastavio Felix Sturm sa svojim saradnicima.

Adnan Redžović i Felix Sturm Adnan Redžović i Felix Sturm

Napominjemo da je posljednja od zvijezda njegovog tima upravo Ruslan Chagaev, a već posljednjih nekoliko godina i Adnan Redžović, koji je pod okriljem Sturm box promotion u 8 mečeva izvojevao isto toliko pobjeda. Treba istaći da Felix Sturm u subotu navečer neće nastupati, njegov naredni meč će biti 2. februara naredne godine, gdje će pokušati pobijediti i ostvariti plan da u junu ili julu 2013. godine u Sarajevu napada titulu svjetskog šampiona.

Alija Tucak i Artan Doličanin, dva člana Kluba borilačkih sportova Gladijator iz Sarajeva, čiji je predsjednik i glavni trener Adnan Redžović, će također u subotu navečer izaći na ring i to u u Novom Sadu, gdje će odmjeriti snage sa braćom Bojanom i Damirom Mihajlovićem iz Srbije.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...