Nastavio pobjednički niz
0

Adnan Redžović bez problema savladao Ladislava Kovarika

Klix.ba
Adnan Redžović
Adnan Redžović
Najbolji bh. bokser Adnan Redžović je u svom devetom nastupu u profesionalnom boksu zabilježio i devetu pobjedu.

U subotu uvečer na borilačkoj manifestaciji Fight night koju je organizovala promotorska kuća "Sturm box promotion" u njemačkom gradu Dusseldorfu, naš teškaš je nakon šest izuzetno zanimljivih rundi savladao nezgodnog čeha Ladislava Kovarika.

Redžović je na ovaj meč otputovao bolestan od gripe i uprkos tome uspio je demonstrirati odličnu boksersku tehniku. U svih šest rundi koliko je meč trajao, Adnan je dominirao, a dokaz tome je i puknuta arkada njegovog protivnika Kovarika. Iako su svi očekivali da se meč prekine ranije zbog silnih udaraca Redžovića kojima je boksera iz Češke pogađao, Kovarik je uspio završiti meč do kraja pa su sudije morale odlučivati. Tako je Redžović pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Ovo je još jedan sjajan rezultat našeg najboljeg boksera teške kategorije koji mu u skorijoj budućnosti otvara vrata za meč za jednu od respektabilnih titula u svijetu boksa.

Pored ovoga Redžovića očekuje 2. februara 2013. meč također pod okriljem "Sturm box promotiona" gdje će raditi uvodnu borbu Felixu Sturmu, a poslije toga zajedno sa saradnicima iz svog kluba Gladijator organizacija tradicionalne gala borilačke manifestacije "Noć gladijatora 5" u martu ili aprilu naredne godine.