|

Adnan Redžović: Trebao sam se ranije opredijeliti za boks

Adnan Redžović: Trebao sam se ranije opredijeliti za boks
0
S
Piše: E.I.
15.2.2012. u 16:14
2
komentara
0

dijeljenja
Adnan Redžović: Trebao sam se ranije opredijeliti za boks
Profesionalni bh. bokser Adnan Redžović se intenzivno priprema za borbu koja ga 13. aprila ove godine očekuje u njemačkom Oberhausenu. Još uvijek ne zna ime suparnika, a meč će biti organizovan kao predborba spektakla večeri kada će Felix Sturm alias Adnan Ćatić braniti naslov prvaka.
"Intenzivno sam radio u proteklom periodu. Na Igmanu sam bio 15 dana i maksimalno sam trenirao. Mislim da ću do aprila biti potpuno spreman i da ću pobijediti", optimistično najavljuje Redžović.

Naglašava da je uvijek volio boks, jer je vješt u ručnim tehnikama.

"Iskreno, žao mi je što se ranije nisam opredijelio za boks, ali u to vrijeme nisam znao Adnana Ćatića koji mi je dosta pomogao u karijeri. Međutim, ne treba se vraćati unatrag, nego gledati u budućnost. Uživam u ovome što sada radim".

Na kraju je Redžović istakao kako se članovi njegovog K-1 kluba Gladijator pripremaju za okršaj u Holandiji, koji je na programu 26. februara.

"Enko Alić će se boriti u kategoriji do 70 kg, dok će Alija Tucaković imati borbu u kategoriji do 90 kg. Naporno su radili i vjerujem da će slaviti u Den Boschu. Uostalom, ovo će im biti velika prilika da se pokažu na evropskoj sceni. Nadam se da će to iskoristiti",zaključio je Redžović.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...