Brani titulu svjetskog prvaka
0

Adnan Ćatić: Očekivanja su kao i uvijek - pobjeda

Piše: Edin Isanović
Bokser bh. porijekla Adnan Ćatić alias Felix Sturm će večeras u Mannheimu braniti titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji u WBA verziji. Ćatić za protivnika u svojoj 40. borbi ima Britanca Martina Murrayja.

Inače, u dosadašnjih 39 mečeva Adnan je ostvario 36 pobjeda, dva puta je poražen, dok je jedan meč završen bez pobjednika.

U svom posljednjem meču, 25. juna u Njemačkoj, odlukom sudaca Adnan je pobijedio Matthewa Macklina.

Statistika pokazuje da je njegov večerašnji suparnik bez poraza u dosadašnje 23 borbe. Svakako treba istaći da je u deset navrata nokautirao svoje rivale. Međutim, bolji poznavaoci prilika naglašavaju kako Ćatić ne bi trebao imati većih problema protiv Murraya.

Napominju kako je bokser koji se bori pod njemačkom zastavom mnogo iskusniji i kvalitetniji. Ćatić je za naš portal kratko rekao:

''Očekivanju su uvijek ista. Želim nastaviti pobjeđivati''

Ćatićev veliki prijatelj Adnan Redžović nastupat će u uvodnim borbama. Njegov protivnik bit će Albanac - Lirim Memichi.

''On je mlad bokser željan dokazivanja, ima 21 godinu i 125 kg. Uvijek maksimalno respektujem sve suparnike, tako je i ovaj put. No, nadam se pobjedi, dosta sam radio u prethodnom periodu i vjerujem kako ću se na kraju radovati'', rekao je za Sarajevo-x.com Redžović koji je veći dio priprema odradio na Igmanu.

Direktan prijenos borbe Ćatića i Murraya možete pogledati u 22.10 sati na FTV.