Čudne odluke sudija
1

Adnan Ćatić remizirao sa Britancem Murrayjem

Piše: E. Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
Bh. bokser koji se bori pod njemačkom zastavom Adnan Ćatić alias Felix Sturm večeras je u njemačkom Mannheimu remizirao u borbi sa Britancem Martinom Marrayjom. Borba je bila za svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji u WBA verziji.

Dvoboj je održan u SAP Areni pred 15 hiljada gledalaca. Na kraju su sudije glasale 1:1, dok je treći sudija dao jednak broj bodova obojici pa je meč okončan bez pobjednika.

Inače, Ćatić je večeras po jedanaesti put branio naslov svjetskog prvaka. Prva runda protekla je u ispitivanju snaga, dok je u drugoj Ćatić nametnuo svoj ritam. I u nastavku meča borac bh. porijekla bio je kvalitetniji.

Tako je u šestoj rundi aktuelni svjetski prvak zadao nekoliko preciznih udaraca Murrayju i u tim trenucima imao je prednost kod sudija.

Adnan Ćatić alias Felix Sturm skupljao je bodove i u preostalim rundama, a posebno je bio aktivan u desetoj i posljednjoj dvanaestoj.

Meč je završen neriješeno. Jedan sudija dao je prednost Ćatiću, drugi Marrayju, dok je jedan sudija dao isti broj bodova obojici. Na kraju je pojas ostao kod Ćatića. U svakom slučaju zaljubljenici u boks mogli su biti zadovoljni ponuđenim. Bilo je dosta razmjene udaraca u kojima je Ćatić bio konkretniji.

Treba spomenuti da je u uvodnim borbama Adnan Redžović na poene pobijedio Albanca Lirima Memichija.