Pripreme za Svjetski kup
1

VIDEO / Adnan Ćatić trening počinje akrobacijama u svojoj sobi

Piše: E. Isanović
Jedan od najboljih bh. penjača Adnan Ćatić priprema se za šest takmičenja u Svjetskom kupu. Ćatić svoje treninge započinje "razgibavanjem" u svojoj sobi. U videosnimku možete vidjeti kako izgleda trening za predstojeća takmičenja.

Nakon zagrijavanja u toplom domu, Ćatić trening nastavlja na Darivi gdje je napravio pologon za dry toooling i ice climbing.

"Trenutno imamo najbolje uslove za trening u regionu. Važno je da me zaobiđu povrede u ovoj sezoni. Trebam se malo više i čuvati, jer sam prošle godine pauzirao šest mjeseci nakon povrede ramena. Zanimljivo, odmah poslije imao sam nastup u Hrvatskoj i pobijedio", zaključio je popularni Ćata.

On je za Sarajevo-x.com rekao da će uskoro potpisati neke sponzorske ugovore.

"Na neka takmičenja sam zakasnio, ali život ide dalje. Moram istaći da sam imao ponudu da se takmičim za Srbiju, jer su mi nudili bolje uslove. Poslije toga, pojedine bh. institucije ponudile su sponzorstvo. Ice climbing je disciplina koja će biti na Olimpijskim igrama 2014. godine i pred sebe sam postavio cilj da izborim plasman na ovo prestižno takmičenje", kaže Ćatić za naš portal.