sport
6

25 timova u borbi za pobjednika prvog Sarajevo Grand Prixa

Klix.ba
Spisak ekipa koje učestvuju u profesionalnom dijelu utrke Sarajevo Grand Prix je kompletiran. Ove godine 25 timova iz cijele Evrope borit će se za naslov prvog pobjednika Sarajevo Grand Prixa.
Ove godine nam tako dolaze tri po najbolje ekipe iz Austrije, tri iz Srbije, po dvije ekipe iz Rusije i Italije, po jedna iz Velike Britanije i Poljske, Nacionalni tim i ekipa Reine Blanche iz Francuske, po jedna ekipa iz Bugarske i Grčke te nacionalni timovi Moldavije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Posebno izdvajamo tim Katjuša koji su prošle godine zauzeli fenomenalno 6. mjesto u ukupnom poretku Tour de Francea, a jedan od njihovih članova Iurii Trofimov jučer je pobjedio na četvrtoj etapi utrke Critérium du Dauphiné. Tu je također i fenomenalna ekipa Haribo Beackon iz Velike Britanije, pa najbolja slovenačka ekipa Sava iz Kranja, pa Nacionalni tim Francuske... Sve sami “majstori svog zanata” i vrhunski takmičari, tako da će borba za sami tron biti neizvjesna do posljednjeg metra.

Kompletan spisak takmičarskih timova na Sarajevo Grand Prixu.

Svi biciklisti koji žele da budu dio Sarajevo Grand Prix, mogu se prijaviti besplatno putem online prijave na www.sarajevograndprix.com. Ovom projektu dodatno pomaže i promo team Giro di Sarajevo, koji aktivno radi na promovisanju biciklizma. Budite i vi dio ovog velikog spektakla i dođite na vožnju biciklom 22. juna, polazak je ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu.