Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovako se pravi reklama!! Odlično.
Najviše me nervira što Nokia uporno gura "fotoaparat" na Lumia 920 telefonima kao nešto superiorno. U biti, sve su to tzv. "idiot kamere" - nemoguće je napraviti dobar fotoaparat sa onako malim objektivom ili bolje rečeno "objektivom" :) BTW Lumia 920 je skoro pa odličan telefon. Mane su mu veličina i težina, koje su nuspojava upravo idiotskog fotoaparata. Nekom ko hoće da pravi iole ozbiljnije fotografije kupiće pravi fotoaparat, a ne mobitel...
Pa sada su su postavili mnogo kvalitetniju optiku. A ko je koristio nokiu sa pure view zna šta je kvalitetna fotografija. A sve iznad 8 MP nema nikakvog efekta za amatersko fotografiranje, kako u mobitelima, tako i u digitalcima
@zagorkara Ne radi se o broju mega i giga pixela nego o tipu i veličini fotoosjetljivog čipa (CCD ili CMOS), te o svjetlosnoj jačini objektiva. Kod digitalnih kamera u obzir se mora uzeti i procesor koji obrađuje sliku. Dakle, računica je jasna: ako imaš CCD površine oko 80 kvadratnih mm (kao što je slučaj kod mnogohvaljene Pure 808) i mali objektiv promjera svega par milimetara, možeš imati i giga i peta i eksa pixele, ali slike koje dobiješ još uvijek će biti više-manje u rangu bilo koje druge "idiot kamere" - oni koji se razumiju u fotografiju reći će da imaju "šum". Jedino poboljšanje koje možeš dobiti je ako imaš strašan procesor i softver koji će sliku i obraditi i donekle ukloniti šum zbog nedostatka svjetla. Samo još da napomenem: veličina CMOS senzora kod ekvivalenta standardnog 35 mm filma je preko 350 kvadratnih milimetara. Dakle, kako naš narod reče "od govana se pita ne pravi" :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
dupla promocija... nokije u world war z-a :D haj da je samsung napravio reklamu, ali nokija jos nije na tom nivou, i dalje su samsung, htc i iphone iznad konkurencije :)
"nokiJa" hahahahahahha. vrati se u školu. a nokia je pojam mobitela i kvalitete za samsung i htc. jedino se iphone može usporediti.
"nokiJa" hahahahahahha. vrati se u školu. a nokia je pojam mobitela i kvalitete za samsung i htc. jedino se iphone može usporediti.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
hoće reći svi koriste iphone osim ovog lika :D
A ja shita braćo mila...