{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Zavirite u urede kompanije Facebook

S
25.5.2010. u 21:25
0
17
Zavirite u urede kompanije Facebook
0
Svi oni koji svoj dan počinju pregledavanjem postova na Facebooku i čavrljanjem s prijateljima putem te stranice za društveno umrežavanju su se vjerovatno nekada zapitali ko zapravo radi u toj kompaniji, gdje se ona nalazi i kako izgleda jedan radni dan uposlenika. Magazin Times načinio je foto reprtažu zahvaljujući kojoj se možete upoznati s tom velikom kompanijom.
U kompaniji Facebook radi 900 ljudi. Većina njih boravi u jednoj ogromnoj prostoriji u kojoj nema nikakvih pregrada i zidova, a prostorija je namjerno dizajnirana tako kako bi sugerisala na otvorenost.

Inače, kompanija ima nekoliko zgrada koje se nalaze u Palo Altu, a jedna od njih, koja je prikazana i na fotografijama je nepretenciozna građevina u blizini kampusa Standford.

Većina uposlenika u kompaniji je mlađe dobi s obzirom da i prosjek godina korisnika Facebooka iznosi 30 godina. Mladi ljudi znaju šta mladi žele i baš zbog toga u Facebooku se daje prilika mladim i inovativnim ljudima.

Mnogi uposlenici Facebooka su stranci i baš zahvaljujući tome Facebook je dostupan na 70 svjetskih jezika.

Zaposlenici u toj velikoj kompaniji, naravno, imaju i kafeteriju u Aveniji Californija gdje se serviraju raznovrsna jela – od brze hrne do zdrave.

Također, kao i u svim velikim firmama gdje su uposlenici izloženi stresu i u kompaniji Facebook postoje prostorije za odmor. Jedna od veoma popularnih je zasigurno ona gdje se nalaze igraće konzole, električne gitare, te brojni drugi uređaji za igranje i opuštanje.

Oni koji se radije odmaraju mozgajući mogu to učiniti u prostoriji za igranje šaha, dok sportisti ispred zgrade imaju košarkaški teren.

Zapravo, sve je načinjeno kako bi se uposlenici Facebooka osjećali kao kod kuće. Rade, ali imaju vremena za odmora i oslobađanje od stresa, a to im je itekako potrebno pogotovo posljednjih nekoliko sedmica s obzirom da je njihova kompanija ne meti udara janosti zbog propusta u postavkama sigurnosti.

Mark Zuckerberg, osnivač i izvršni direktor kompanije Facebook, najavljuje skore promjene te se nada da će blizu 500 miliona korisnika biti zadovoljni novim opcijama koje će im omogućiti lakšu i jednostavniju kontrolu sadržaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: