Rad u opuštenoj atmosferi
0

Zavirite u sjedište Facebooka u Silikonskoj dolini

Klix.ba
Kompanija Facebook je prije nekoliko mjeseci kupila kampus Menlo Park u Silikonskoj dolini, površine 57 ari, a fotograf portala Mashable je dobio ekskluzivno pravo da zabilježi kako sada izgleda sjedište Facebooka.

Na fotografijama se može zapaziti opuštenija atmosfera, stiče se utisak da radovi još nisu završeni, što je u skladu s motom osnivača Facebooka da je kompanija završena tek jedan posto. To znači da svojim uposlenicima i kompaniji daje stalnu mogućnost nadograđivanja.

Na zidovima se vide grafiti, a uposlenici su također ohrabreni da sami urede svoj poslovni prostor ili čak i zajedničke prostorije. Mnoge konferencijske sale su dobile ime. Neki od radnika Facebooka su veliki fanovi Harryja Pottera, pa su sobama dali ime po likovima ili zamkovima iz filmova o poznatom čarobnjaku.

Što se tiče kafeterije, Mashable tvrdi da je hrana ukusna, ali da ovdje nema tacni, jer Facebookovi čelnici vjeruju da ćete jesti manje i zdravije ako imate samo tanjir u koji ćete izvaditi sebi hranu.

Na jednom od zidova je čak i poznati košarkaš Jeremy Lin označio svoju visinu, koja je znatno iznad visine većine uposlenika, prenosi portal Mashable.