{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zabranite označavanje na Facebooku bez dozvole

S
9.9.2011. u 12:29
2
15
Zabranite označavanje na Facebooku bez dozvole
2
Zabranite označavanje na Facebooku bez dozvole
Facebook je nedavno predstavio nove postavke sigurnosti, a jedna od najvažnijih, koja vam omogućava veću privatnost, jeste opcija zabrane označavanja fotografija na kojima ste vi, bez dozvole.
Ukoliko želite dodatno zaštititi svoju privatnost i zabraniti označavanje vaših fotografija i postavljanje na zid bez dozvole, potrebno je da izmijenite neke opcije u postavkama privatnosti računa.

Kliknite na vaš korisnički račun i odaberite postavke sigurnosti. Da biste kontrolisali označavanja fotografija na kojima ste vi, potrebno je da kliknete na uređenje postavki desno od how tags work. U novom prozoru, koji vam se otvori, uključite profile review. Također, uključite i tag review kako biste vidjeli oznake prijatelja na vašem sadržaju, te o(ne)mogućili označavanje onima koji vam nisu prijatelji.

Fotografije i postovi u kojima ste spomenuti i dalje će se pojavljivati na vašem zidu i u novostima vaših prijatelja, ali sada imate mogućnost da zatražite uklanjanje fotografije, koju je vaš prijatelj postavio, a vama se ne sviđa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: