Uključite ovu opciju
2

Zabranite označavanje na Facebooku bez dozvole

Sarajevo-x.com
Facebook je nedavno predstavio nove postavke sigurnosti, a jedna od najvažnijih, koja vam omogućava veću privatnost, jeste opcija zabrane označavanja fotografija na kojima ste vi, bez dozvole.

Ukoliko želite dodatno zaštititi svoju privatnost i zabraniti označavanje vaših fotografija i postavljanje na zid bez dozvole, potrebno je da izmijenite neke opcije u postavkama privatnosti računa.

Kliknite na vaš korisnički račun i odaberite postavke sigurnosti. Da biste kontrolisali označavanja fotografija na kojima ste vi, potrebno je da kliknete na uređenje postavki desno od how tags work. U novom prozoru, koji vam se otvori, uključite profile review. Također, uključite i tag review kako biste vidjeli oznake prijatelja na vašem sadržaju, te o(ne)mogućili označavanje onima koji vam nisu prijatelji.

Fotografije i postovi u kojima ste spomenuti i dalje će se pojavljivati na vašem zidu i u novostima vaših prijatelja, ali sada imate mogućnost da zatražite uklanjanje fotografije, koju je vaš prijatelj postavio, a vama se ne sviđa.