|

VIDEO
/
Xperia arc - najtanji smartphone sa ogromnim displejom

Xperia arc - najtanji smartphone sa ogromnim displejom
0
S
Sarajevo-x.com
14.1.2011. u 09:57
0
komentara
0

dijeljenja
Xperia arc - najtanji smartphone sa ogromnim displejom
Kompanija Sony Ericsson predstavila je novi pametni telefon Xperia arc, koji se odlikuje najsavremenijom Sony tehnologijom i izuzetnim multimedijalnim karakteristikama na novoj Android verziji - 2.3. Xperia arc je prvi uređaj nove generacije Xperia pametnih telefona koji će biti lansirani u 2011. godini.
"Čvrstim korakom ulazimo u 2011. godinu, zahvaljujući uvođenju našeg najatraktivnijeg proizvoda iz Xperia serije do sada. Xperia arc predstavlja kombinaciju najmodernije Sony tehnologije i nevjerovatnog dizajna, na novoj Android verziji, koji za cilj ima da korisnicima pruži obilje zabave i uzbuđenja", izjavio je Bert Nordberg, predsjednik kompanije Sony Ericsson.

Xperia arc uzdiže izvanredne karakteristike dizajna na viši nivo. Širok je samo 8,7 mm na svom najtanjem dijelu i ima široki 4.2” multi-touch ekran. Ovaj pametni telefon je elegantan, snažan i savršeno stane u dlan korisnika. Ima Mobile Bravia tehnologiju, koja poboljšava kvalitet slike na ekranu, kao i senzor za kameru Sony Exmor R, rezolucije 8,1 megapiksela sa f/2.4 optikom. Nagrađeni Sony Exmor R senzor omogućava snimanje visokokvalitetnih, jasnih fotografija i HD videomaterijala, čak i pri slabom svjetlu, a sve fotografije i videomaterijali mogu se prikazati u HD rezoluciji na televiziji u vašoj dnevnoj sobi preko ugrađenog HDMI konektora.

Uz to, ovo je prvi telefon u koju je ugrađena tehnologija ANT+, koja služi za bežično povezivanje sa raznim dodacima za fitness (mjeračima pulsa, pedometrima i slično). Očekuje se da će ovu funkciju u narednim mjesecima dobiti i modeli Xperia X8, Xperia X10 mini i Xperia X10 mini pro, putem softverske nadogradnje.


Xperia arc koristi najnoviju Android verziju, koja obezbjeđuje pristup aplikaciji Google Mobile Services i brojnim aplikacijama na Android tržištu. Xperia pametni telefoni donose najviši stepen zabave u svojoj klasi, pored osnovnih karakteristika, kao što su aplikacije, mape, e-mail i brzi internet, kako bi korisnicima pružio najzabavniji doživljaj u oblasti pametnih telefona.Sony Ericsson Xperia arc će biti u prodaji širom svijeta na odabranim tržištima, uključujući Japan, od prvog kvartala, u tamnoplavoj i srebrnoj boji.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.