Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bavim se mobitelima preko 12 godina. Raja se žali na cijenu, a Xiaomi koristi 855 Snapdragon procesor. Pogledajte koliko košta Samsung sa istim procesorom. Plus koriste Sony senzor za kameru na Mi9 telefonu. Uvijek bi prije Xiaomi uzeo jer neću da bacam novac na ime. Ako su vam Mi MIX 3 i Mi9 skupi, uzmete Xiaomi Redmi Note 7 koji koristi Snapdragon 660 (isti procesor koji ima Samsung A9), a koštat će oko 450 KM.
@Mojnemene Misliš da papci znaju šta Qualcomm znači u svijetu procesora za telefone?
Zar Xiaomi nije zamišljen kao jeftini telefon. 599$ se haman približilo cijeni iPhonea tako uvijek bude s ovim telefonima čim postanu malo popularni, dignu im cijenu
Imaš razne vrste njihovih telefona. Pogledaj Xiaomi Redmi Note 7. Uskoro dostupna globalna verzija.
Sad ce doci neki biser i napisat da je ovaj kinez bolji i od samsunga i iphona, samo sto 85 posto mobitela koriste samsungov display, iphone, pixel, xiomi, huawei, tako da oni mogu jeftinije prodavat kad nisu ulozili pare u razvoj i istrazivanje displaja, i cijene mobitela su realne, niko ne racuna materijal, istrazivanje, radna snaga, struja, marketing itd
pa ni samsung ne daje džabe svoju tehnologiju, debelo to naplaćuje
Smece.
Svi poletili da naprave sklopivi smartphone i ovaj xiaomi, sve prezentacije neke a nide uredaja za upotrebu, evo sad samsung postavlja standarde ponovo i izbaci uredaj u koji sam sumnjao u smislu prakticnosti, izdrzljivosti, promjenio sam misljenje kad sam vidio galaxy fold, dokaz da moze biti praktican, sluzit svrsi a izgleda i kvalitetno na prvi pogled.
Dzabe vam ga, 600 evra al nema tu kvaliteta ko u skuplji modela, eto sad lupajte minuse.
Previse previse previse, realne cijene ovih telefona su barem 10 puta manje od trenutne. Pa nema sanse da mobitel moze da kosta 2 hiljade maraka.
Prije je xiaomi bio kao jeftinija ali veoma dobra kopija samsunga i Apple-a, bili su veoma trazeni telefoni zbog svojih specifikacija kao i danas ali smatram da je malo previse dati ovoliko novca za ovaj mobitel. Danas vecini ljudi nije bitan kvalitet i jacina mobitela nego marka.
Pa uzmes Xiaomi Redmi note 7....
Provjeri Xiaomi Redmi Note 7, super telefon sad nekad treba da bude dostupna globalna verzija. Koristi Snapdragon 660 procesor (isti kao na Samsung A9), a koštat će oko 450 KM.
U Europi je 5G telefon beskoristan, jer jos nema svugdje ni 4G, a kamo li kod nas jos je 3G. Čaomi mi je bio simpatican, ali i njihovi flagshipovi su vec 600 eura, nista neocekivano, za 2 godine imamo Čaomi, Huawei, Samsung i Apple koji ce vodit bitke za tron. Moje misljenje je da je Samsung jos uvijek broj 1, jer jedino kad njega imam u ruci imam taj neki premium osjecaj i ono " nesto ", Isto vrijedi i za Apple, s tim da je omjer cijene i dobijenog puno bolji kod Samsunga.
Mada, na kraju dana to nije bitno, jer bi nam svima cilj trebao biti da u životu radimo pametnije stvari od ocjene koji nam mobitel u ruci pruža "premium" osjećaj.
Sve ful-kul al' kako se ovo izgovara Šaomi ili Ksiaomi ?
@Espaket kaze se Čaomi.
Šao mi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kakvi petgeovi mi za 10 godina nećemo uvesti 4G....