Stiže Vistin nasljednik
0
Windows 7 već od 30. aprila
Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Linux Ubunutu...vista je najgore sranje
dos je zakon...juhuuuu
mac rules! :P
Windows 7 : mnogo brzi od viste , manje memorije koristi dosta ljepse izgleda ,ali bojim se da ce se uskoro pretvorit u distribuciju jednog OD MAc OSx Sistema koji je pretezno napravljen za trudnice. Osim 3 pozitivne osobine koje sam uocio , W7 Desktop krasi i nova startna traka koja je malo siraa i ima vise vizuelni funkcija koje su olaksale probleme prilikom grupisanja otvorenih programa mada misliom da to toliko i nije bitno ali .... pozitivno je . I da dok nisam zaboravio Windows PowerShell je ubacen kao \"alternativa\" Command Promptu ... mislim da su napravili uzasan posao sto se toga tice .. Network and Sharing Centar je preuzet iz Viste kojeg je za oko fino vidjeti mada je jos uvijek konfuzan Sve ostalo je isto .... Kako god da se Microsoft barem malo ugleda na arhitekturu Unix/Linux operativnih sistema mislim da bi bili svi zadovoljni . TOliko
nemam apsolutno nista protiv windowsa pogotovo sedmice ali pa bolan ne bio kako sta pokrecem? pokrecem sve sto i ti na windowsu, plus i sam windows paralelno tctctc joj svakakvih nardiexperata majko imate li vi preca posla nego pkazivati neznanje po portalima?
Kako si samo uspio toliko toga navaljati a da je toliko netacno? :))) Kontas li ti sam svoje pitanje? Sta \"kako se OS X instalira na Intel? Pa kao prvo, vec bude instaliran na svakom Macu, a ako bas ponovo hoces sam - ne postoji laksa isntalacija OS-a... Ne kontam sta si htio time da kazes sem sto si pokazao da apsolutno ne poznajes materiju o kojoj hoces da pljujes, pogotovo ovaj gaming dio. @OS-operativn...\"joj najgori su mi ovi apple-konji! za sta vi koristite vase mocne macove, koje programe pokrecete? safari! i to je to \" - hajde je lupetaj teko ti svega, - sta pokrecem? Hljeb zaradjujem eto sta pokrecem, ne seri ako ne znas ni kakve imas argumente!
joj, vec novo, ja jos ni do viste nisam dogurala...
Ovi Apple-divljaci su mi fakat najgori. Vama kad bi iGovno napravili vi bi ga rado pojeli uvjeravajući nas, obične smrtnike, kako je Appleovo iGovno predobro!
joj najgori su mi ovi apple-konji! za sta vi koristite vase mocne macove, koje programe pokrecete? safari! i to je to izgleda lijepo i sad je sve ekstra ne kazem da su losi al nije ni blizu windowsa linuxu je jedina prednost cijena ostalo je sve na strani win-a
hahaha gdje si se ti sa serverim igrao ... cuj linux beskoristan hahahahaha e koje gluposti majke mi
hmmmm apple, to je ono sto bogate tate i neobrazovani kupuju djeci jer izgleda ljepo i jer je INN ? Ili sto se u kaficima prezentira kao naj IN, gdje ga otvore i kazu vidi sta imam, ne znam da koristim ali ja imam. Da se djeca mogu slikat gola i stavljati na fejsbuk. Mashala Iskreno MAC je apsolutno beskorisan za firme i biznis rjesenja, pitajte profesionalce ;) A sto se tice linuxa, super je za igrat se hakera i biti najjaci u svojoj mahali :) ALi zato je apsolutno beskorisan za ostala rjesenja, a da ne govorim o kompatibilnosti sa aplikacijama ;) O serverima necu ni da govorim, jer izgleda ovdje samo pricaju djeca. I jos nesto za kraj, vi ste najbolji, najjaci, kako ono vi kazete \"Ocam\" :)
Ne znam zasto neki tu pametuju iz sirote bosnice kad se zna da je Apple the best. Puno pametnjakovica, i svadjalica to je Bosna ustvari i to vas koci da idete. Ovako idete samo u picku materinu. Appleovi racunari su najbolji, najskuplji i najkvalitetniji. OS je nenadmasan, a vi sto nemate para da kupite, poklopite se sa Windowsima.
kako mozete pricati da nema programa ni igrica za OSX ??? stvarno ono xD drzite se vi windowsa za vas i nije nist bolje
Koristio sam Ubuntu, i mogu reci da ima milion bug-ova, te problema sa driverima za neke racunare, jedino je sminka zbog onih efekata al ne gleda se po tome kvalitet OS-a. Sto se tice MAC-a valja jedino ako ces se bavit samo dizajnom, nista drugo, nit imas programa kako treba nit mozes igrat igrice kako treba, znaci sranje ako gledamo opcenito kao visenamjenski OS a ne kao dizajnerski OS. Windows je jos uvijek No1 i to je definitivno kada sagledamo sve gore spomenute osobine.Windows 7 beta verzija ima manje bug-ova nego Ubuntu 8.10 finalni. Tako da JOS UVIJEK Windows je top, do kad ce biti to ne znam.
Kako se OSX instalira na Intelove machine,imal podrsku za drivere jer nije stvar samo u \"kucanju\" textova i surfanju treba nesta i raditi,skanrinje npr,prepoznavanje texta (Abby Finereader imal\' za OSX,ima guzica). Windows ima daaaaleko najvise software-a i po tome je on best.Mogu igre na oSX ili linuxu ,mogu ,ali je to tuga a ne gaming.