Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
podnaslov : Windows 10: Najbolji Windows ikada mislim, stvarno? Pa najnoviji je, treba bi biti najbolji...zamisli Microsoft objavi vijest : Zvanicno izasao Windows 10. Najnoviji, prelijep ali je ipak Windows 7 malo bolji...
Ljudi ne budite smiješni XP i Windows 7 su prevaziđeni. Sedmicu sam nabacio mjesec dana nakon što je izašla i sve evo do sad. Malo osvježenje Windows 10 još ne zahtjeva puno. Al' šta ćeš kad imate računar s 1 GB rama pa štopa sve, pa mi donese komšija da mu ga "očistim" najradije bih ga bacio kroz prozor. Windows 10 je VRH!
Really
nije mi legao nešto , vratio na 8.1 koji mi radi extra i nekako mi se više sviđa :)
Koristim win 10 več par mjeseci kao insajder ili tester.Pisao sam microsoftu utiske i greške.Imajući u vidu da sam na stari komp p4 celeron instalirao probnu verziju odlično je radila bez kočenja i štopanja,doduše 32-bitna verzija na 1 gb rama. Preuzimanjem build 10240 insider verzije dobio sam win 10 home original sa licencom i hvala microsoftu na ovom poklonu. Šta reći za win 10,malo bolja osmica koja nejede puno rama i procecora što je najbitnije. Nemora se dorađivat PC da bi imao mogućnost instalacije win 10,znaći mašine stare i 5 godina mogu bez problema radit sa win 10,stičem dojam da je microsoft išao na ruku narodu a manje proizvođaćima PC komponenti. Ja sa svojom verzijom ostajem i dalje tester al imam sve mogučnosti skidanja iz Store aplikacija kao i originalni sistem Wind
ja cekam i sad taj update jbg
ovaj pendzer 10 je nadogradnja ili ti zakrpa za osmicu i nize, a nije os. kako napisase. cuj najsiguniji wins, pa to nebi ni monti pajton izvalio. cekajte pola godine pa cemo vidit tu sigurnost. linux. najsigurniji sistem ikad, prije i poslije krista.
Ti si izgleda neupucen..svaki windows je u biti zakrpa onom drugom, sa mnostvom poboljsanja..sjecam se vremena kad si morao preko sistemske diskete podici win98, a vidi sad direktno s neta skines i instaliras..najveca promjena koju donosi win10 u odnosu na stare sisteme jeste da ces iste aplikacije moci koristiti i na pc- i na tabletu i na mobu sto je po meni revolucija..znaci igras neku igru i na laptpu i na telefonu..malo procackaj po netu, mozda se i iznenadis :)
Bgm je savršen...jutros ga skinuo i radi izvrsno. Microsoft Edge takodjer. Brz,jednostavan i prelijep.
Ako koga zanima, jutros pokrenuo, završio upgrade za nekih 30 min. Sve radi bez problema. Ranije bio na Windows 8.1 Pro.
Nikad vise na Windows, koristim Ubuntu dok ne mognem kupiti Mac :)
dislike samo zbog Mac-a, a Ubuntu je extra
vidju sto stručnjaci koji nisu makli dalje od winsa pucaju minuse . rekao im neko ko je stavio linux pa pobjegao nazad na windows da je to jeben os jer se tamo nesto mora kucat u nakav terminal a to pravo zahebano.
Sacekati jedno pola godine, kakve ce reakcije biti kod korisnika, pa onda, ako bude ok instalisati. Obicno tek kad taze izadje, ne windows, nego bilo koji software, pronalaze bug-ove, prave zakrpe, nadogradnje programa i slicno. Sve dotad windows 7 zakon.
Koristim Windowx XP,i nemam apsolutno nikakvu namjeru da mijenjam... Hvala im na ponudi molim im lijepo na ponudi
A vidi ovih sto mi daju negativne dojmove.. Hoce da mi nametnu koristenje "Modernih operativnih sistema" E nesh !!! =P
Eto djaba dajete opet negativne dojmove,kad mi nechete nametnut .. Vala nesh !! =)))
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Koristim ga vec tri mjeseca, odnosno od probnih verzija.Zaista je fenomenalan.Tople preporuke svima.
A cijena nakon godinu dana?
Pitanje za pametnije: -Dali ce se moći vratiti na 8.1 nakon te godine -Da li se MORA skinuti ta 10-ka, ako da zasto sam onda platio pc sa originalnom 8.1 sam moram na 10
Na 8.1 se možeš vratiti u roku od mjesec dana - poslije toga ne znam - settings - update and security - recovery - go back to windows 8,1...
upravo preuzimam windows 10 , a probao sam t. preview I strasno dobro izgleda