{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Web stranica s lokacijama koje možete opljačkati

S
18.2.2010. u 11:31
0
6
Web stranica s lokacijama koje možete opljačkati
0
Web stranica s lokacijama koje možete opljačkati
Oni koji na svojim profilima, u okviru društvenih stranica poput Twittera i Buzza, neumorno pišu šta rade i gdje će ići, trebali bi dvaput promisliti prije nego plasiraju takve informacije u javnost.
Nova web stranica nazvana "Please Rob Me" ("Molim te opljačkaj me") ukazuje upravo na opasnost da nehotice otkrijete kako niste kod kuće, ali i koliko ćete vremena biti odsutni.

Iako zvuči zabavno pisati o sebi i uvidjeti da to druge zanima, govoreći ljudima gdje ste postajete potencijalna žrtva pljačke.

Kreatori nove web stranice objašnjavaju: "Kad odemo na odmor, ostavljamo svjetlo u sobi, a na drugoj strani na Internetu svima govorimo da nismo kod kuće."

PleaseRobMe.com prikuplja "provjerene lokacije" i pravi listu onih "čije su kuće prazne", te sa svojim korisnicima dijeli te podatke nazivajući ih "novim prilikama".

Sajt dozvoljava i "provlačenje" lokacija kroz filter, tako da vam se izlistaju samo one u mjestu koje želite. Sve ovo ima za cilj uvid u opasnosti koje nosi postavljanje poruka o svojim aktivnostima na stranicama za društveno umrežavanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: