Očekuje se u maju
12

Vivo X100 Ultra će biti "profesionalna kamera koja može obavljati pozive"

D. B.
Vivo X100 Pro je smartphone sa sjanim kamerama, jedan od najboljih koji se pojavio u proteklim mjesecima, no to za kinesku kompaniju očigledno nije dovoljno.

Potpredsjednik kompanije Vivo za proizvode Huang Tao je otkrio da je u toku razvoj novog smartphonea koji će zapravo biti "profesionalna kamera koja može obavljati pozive". Ovaj uređaj će najvjerovatnije biti nazvani X100 Ultra, a o njemu se na društvenojo mreži Weibu govori pod kodnim imenom Thanos. Upravo je ovu mrežu iskoristio pomenuti Tao da se zahvali korisnicima na njihovom velikom interesu za nadolazeći smartphone te da najavi da će X100 Ultra stići veoma brzo, što je navodno već naredni mjesec.

Ideja je bila napraviti "profesionalnu kameru" (fotoaparat) sa smartphoneom spojenim na nju. Vivo je već dokazao svoju ekspertizu u kreiranju mobitela s fantastičnim kamerama, tako da na tržište po svemu sudeći stiže novi vrhunac tehnologije ove kompanije.

Prema postojećim izvještajima X100 Ultra će imati Quad HD+ E7 AMOLED ekran frekvencije osvježavanja od 120Hz, pokretat će ga Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 procesor, a nazad će se nalaziti glavna kamera od 50 MP sa Sonyjevim Lytia LYT-900 senzorom, kao i ultrašiora, telephoto i dodatna periskopska telephoto kamera od 200 MP s ekvivalentnom žarišnom daljinuom od 100 mm za 4,3x zumiranje i 200x digitalno zumiranje.

Smartphone bi mogao podržavati i satelitsko povezivanje.

Vezani članci