Za što bolje iskustvo putnika
1

Virgin Atlantic će omogućiti pozive mobitelima tokom leta

Klix.ba
Kompanija "Virgin Atlantic" vlasnika Richarda Bransona je najavila planove da svojim putnicima omogući pozive mobilnim telefonima tokom leta.

Virgin Atlantic bi postala prva aviokompanija koja bi nudila ovakvu uslugu. Usluga bi bila dostupna putnicima koji koriste novi Airbus A330, a koji bi letio od Londona do New Yorka.

Više od 20 aviona će imati ovu tehnologiju do kraja 2012. godine nakon što se izvrše prilagodbe aviona Boeing 747, vrijedne 62,4 miliona eura.

Steve Griffiths, jedan od šefova kompanije VIrgin Atlantic, je rekao da je usluga prvenstveno namijenjena biznismenima.

"Pažljivo analiziramo zahtjeve naših mušterija, koje žele telefonsku komunikaciju tokom leta. Moramo biti sigurni da će korisnicima zaista koristiti ova usluga. Ovo je veoma 'osjetljiv' projekt za ulaganje", rekao je Griffiths.

Putnici će tako moći slati i primati SMS-ove tokom leta, ali ne i za vrijeme polijetanja i slijetanja.

Griffiths je otkrio da očekuje uvođenje WiFi konekcije na određenim letovima do 2014. godine. Dodao je da kompanija Virgin aktivno prati zahtjeve svojih korisnika prije nego instalira neku novu tehnologiju.

Zabrane korištenja nekih drugih uređaja tokom leta će također biti ukinute kako bi putnicima bilo što ugodnije i zabavnije.