Džepni prevodilac
131

Uz japanski uređaj Translaty možete razgovarati na više od 40 jezika

Dž. L.
Foto: Translaty
Foto: Translaty
Translaty je genijalni tehnološki uređaj koji mijenja način na koji ljudi komuniciraju širom svijeta, a uz njega možete komunicirati na više od 40 jezika.

Ovaj džepni uređaj ili prevodilac pomaže vam da komunicirate gotovo s bilo kim na planeti na njihovom maternjem jeziku bez da poznajete ijednu riječ tog jezika.

Do sada su Translaty uređaj koristili uglavnom svjetski lideri i bogataši, ali od sada je dostupan svim zainteresovanim kupcima.

Foto: Translaty
Foto: Translaty

Translaty su kreirali Japanci, a kako kažu, lakše je potrošiti stotine maraka na uređaj koji poznaje više od 40 jezika nego puno više novca na učenje jezika.

Za korištenje ove japanske inovacije nisu vam potrebne nikakve posebne vještine. Potrebna su samo četiri jednostavna koraka kako biste komunicirali na bilo kojem jeziku.

Prije svega odaberite jezik na kojem želite razgovarati te potom čuvajte dugme "A" i krenite pričati. Nakon što pustite dugme, Translaty će prevesti vaše riječi. Dugme "B" čuvate dok vaš sagovornik priča, a nakon toga Translaty prevodi njegove riječi.