|

Uprkos zabrani, mlađi od 13 godina i dalje koriste Facebook

Uprkos zabrani, mlađi od 13 godina i dalje koriste Facebook
0
S
Sarajevo-x.com
12.12.2011. u 21:21
8
komentara
0

dijeljenja
Uprkos zabrani, mlađi od 13 godina i dalje koriste Facebook
Istraživanje je pokazalo da više od polovine djece mlađe od 12 godina ima Facebook profil, uprkos pravilima ove društvene mreže.
Facebookova pravila kažu da osobe mlađe od 13 godina ne bi smjele imati profil na stranici, ali nedavno istraživanje je pokazalo da 55 posto 12-godišnjaka ima profil i to često napravljen uz pomoć roditelja. Istraživanje Univerziteta u New Yorku je pokazalo da je njih čak 76 posto registrovano na Facebooku uz pomoć roditelja.

Trećina roditelja 11-godišnjaka i 19 posto roditelja 10-godišnjaka su priznali da njihovo dijete ima profil. U istraživanju je učestvovalo više od 1.000 roditelja, a većina ih je rekla da nikada nisu imali problema zbog toga što su im djeca registrovana na Facebooku bez obzira na njihovu dob.

Marc Smerling (48) iz Brooklyna, rekao je kako nema problema sa svojim 12-godišnjim sinom Masonom koji koristi Facebook.

"Svi njegovi prijatelji su na Facebooku. Sada su već odustali od maila. Kompjuter nam je uvijek na oku, kada je on na internetu neko od roditelja je prisutan. Internet je svuda oko nas, ne možete izbjeći to da ga vaše dijete koristi. To je kao da imate veliku zdjelu punu bombona, a djetetu ne date nijednu. Jedino što možete uraditi je da obavite jedan dugi razgovor sa svojim djetetom o pravilima ponašanja na internetu", kaže Smerling, prenose američki mediji.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...