Tehnologija
0

Udebljajte se uz pomoć nove aplikacije za iPhone

Sarajevo-x.com
Britanski premijer David Cameron
Nova aplikacija za iPhone koja daje ljudima "višak masnoće" s duplim podbratkom izuzetno je praktična. FatBooth aplikacija pokazuje ljudima kako bi izgledali u slučaju da iznenada dobiju suvišne kilograme, piše Daily Mail.

Koristeći iPhone kameru moguće je "nabaciti višak" na fotografiji u području očiju, usta i brade. Sve to uz pomoć aplikacije koja košta nešto manje od jednog eura u Appleovoj iTunes prodavnici.

Također, aplikacija se može koristiti za postizanje dramatičnih efekata na fotografijama. Neke od poznatih ličnosti fotografisane uz pomoć ove aplikacije izgledaju poprilično nezdravo nakon transformacije.

Jedino se velika promjena nije desila u slučaju bivšeg britanskog premijera Johna Prescotta koji je inače zdepast i "kozmetički postupak" ga i nije mnogo promijenio.

"Iskrivljenu" fotografiju potom je vrlo jednostavno objaviti putem SMS-a, emaila, na Facebooku ili Twiteru, kako bi prijatelji mogli vidjeti vaš novi izgled.

Aplikacija se može koristiti i na iPod Touchu i druga je najčešće skidana, među onima koje se plaćaju, u Britaniji otkako je objavljena 19. maja.

Jedan od korisnika je presretno isticao kako je aplikacija super, jer tako realistično prikazuje njegove prijatelje u novoj veličini. Drugi je dodao kako će ona pomoći onima koji žele smršati, jer jednom kad se ugledaju s velikim podbratkom vjerovatno neće ostati ravnodušni.

FatBooth je razvio proizvođač PiVi & Co koji je tvorac i iTunesovog bestselera AgingBootha, aplikacije koja na fotografijama ljudima dodaje noge vrane i bore.

Njihov glasnogovornik je rekao da FatBooth pruža toliko smijeha na porodičnim večerama, baš kao i u kafićima i pubovima među prijateljima.

"Nastojali smo napraviti proizvod jednostavan za korištenje, zabavan, brz, ali i jeftin kako bi svi mogli uživati u njemu", rekao je on.