{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenici iz Jablanice osvojili drugo mjesto na međunarodnom takmičenju iz robotike

23.9.2017. u 19:21
1.309
13
Učenici iz Jablanice osvojili drugo mjesto na međunarodnom takmičenju iz robotike
1.309
U Osnovnoj školi Kajzerica u Zagrebu danas je održano međunarodno takmičenje iz edukacijske robotike za osnovne i srednje škole na kojem su učenici Osnovne škola Suljo Čilić iz Jablanice osvojili drugo mjesto, dok su učenici OŠ Vrhbosna Stari Grad Sarajevo osvojili treće mjesto.
Riječ je o kupu koji je dio svjetskog takmičenja pod okriljem World Education Robotics u sklopu kojeg se u cijelom svijetu takmiči više od 500.000 takmičara iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Na takmičenju su učestvovali učenici pet najaktivnijih bh. škola SPARKreators lige.

Jasmina Begović, Edi Đelmo i Džejla Malanović iz Osnovne škole "Suljo Čilić" iz Jablanice su pod mentorstvom Adisa Pirije osvojili drugo mjesto, dok su Pleho Galib, Išerić Abdullah i Išerić Halima pod mentorstvom Zimić Asmira iz Osnovne škole Vrhbosna iz Sarajeva osvojili treće mjesto.

Takmičili su se u programiranju robota i rješavali zadatke poput premještanja predmeta, prenošenja tereta i slično. Osim medalje, osvojili su i ulaznice za svjetsko takmičenje koje će biti održano u Šangaju.

Na takmičenju su učestvovale i OŠ Kiseljak iz Kiseljaka, OŠ Branko Ćopić iz Prijedora, Katolički školski centar Sveti Pavao iz Zenice i Treća osnovna škola Ilidža.

Učestvovalo je ukupno 60 timova i gotovo 200 učenica i učenika iz cijelog svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: