{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenici iz Jablanice osvojili drugo mjesto na međunarodnom takmičenju iz robotike

23.9.2017. u 19:21
1.309
13
Učenici iz Jablanice osvojili drugo mjesto na međunarodnom takmičenju iz robotike
1.309
U Osnovnoj školi Kajzerica u Zagrebu danas je održano međunarodno takmičenje iz edukacijske robotike za osnovne i srednje škole na kojem su učenici Osnovne škola Suljo Čilić iz Jablanice osvojili drugo mjesto, dok su učenici OŠ Vrhbosna Stari Grad Sarajevo osvojili treće mjesto.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Riječ je o kupu koji je dio svjetskog takmičenja pod okriljem World Education Robotics u sklopu kojeg se u cijelom svijetu takmiči više od 500.000 takmičara iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Na takmičenju su učestvovali učenici pet najaktivnijih bh. škola SPARKreators lige.

Jasmina Begović, Edi Đelmo i Džejla Malanović iz Osnovne škole "Suljo Čilić" iz Jablanice su pod mentorstvom Adisa Pirije osvojili drugo mjesto, dok su Pleho Galib, Išerić Abdullah i Išerić Halima pod mentorstvom Zimić Asmira iz Osnovne škole Vrhbosna iz Sarajeva osvojili treće mjesto.

Takmičili su se u programiranju robota i rješavali zadatke poput premještanja predmeta, prenošenja tereta i slično. Osim medalje, osvojili su i ulaznice za svjetsko takmičenje koje će biti održano u Šangaju.

Na takmičenju su učestvovale i OŠ Kiseljak iz Kiseljaka, OŠ Branko Ćopić iz Prijedora, Katolički školski centar Sveti Pavao iz Zenice i Treća osnovna škola Ilidža.

Učestvovalo je ukupno 60 timova i gotovo 200 učenica i učenika iz cijelog svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: