Razvoj nekoliko projekata
29

Ubisoft najavio nove Assassin's Creed igre, radnja smještena u Bagdadu, Japanu i Kini

D. B.
Nakon niza informacija koje su procurile u javnost, Ubisoft je zvanično najavio novu veliku igru Assassin's Creed.

Kao što se i očekivalo, igra je nazvana Mirage te predstavlja seriju putovanja kroz vrijeme u Bagdad iz osmog stoljeća, gdje će igrači preuzeti ulogu ubice Basima. Fanovi igre se sjećaju ovog imena koje se pojavilo u igri Assassin's Creed Valhala. ali se radnja Miragea odvija dva desetljeća ranije.

Iz Ubisofta je potvrđeno da se igra vraća svojim akcionim i avanturističkim korijenima, što znači da RPG mehanika iz novijih igara neće biti prisutna. Mirage se na tržištu očekuje tokom 2023. godine, a glas Basimovoj "mentorici" posudit će iransko-američka glumica Shohreh Aghdashloo.

No, to nije sve, jer je Ubisoft otkrio još neke detalje o budućnosti franšize. Kompanija razvija prvu open-world verziju igre Assassin's Creed za mobitele pod kodnim imenom Jade, a radnja je smještena u drevnoj Kini te će omogućiti igračima da kreiraju svog lika. Ova igra stiže "uskoro".

Ubisoft je također otkrio da radi na igri namijenjenoj Netflixovom gaming servisu, no detalja zasad nema. Inače, Netflix i Ubisoft trenutno zajednički rade na live-action seriji baziranoj na igri Assassin's Creed.

Studio je podijelio i nekoliko detalja o igrama koje dolaze nakon pomenutog Miragea. Jedna od njih ima kodno ime Red te se razvija u studiju u Quebec Cityju, a radnja će biti smještina u Japanu u feudalnoj eri. Tim iz Montreala razvija igru kodnog imena Hexe o kooj nema detalja. I dok Mirage izbacuje RPG mehaniku, čini se da je igre Red i Hexe zadržavaju.

Ubisoft je objavio nekoliko detalja o projektu Infinity, koji bi trebao predstavljati online hub za povezivanje igara sa samostalnim multiplayer projektima.

Vezani članci