Jedina iz regiona
30

U igrici FIFA 23 nakon deset godina ponovo ćete moći igrati i s reprezentacijom Hrvatske

E. B.
Hrvatski nogometni savez (HNS) i EA Sports su potpisali ugovor, te će se i nogometna reprezentacija Hrvatske naći u ovogodišnjem izdanju igrice čuvenog FIFA serijala.

Posljednji put ste s Hrvatskom je u FIFA serijalu mogli igrati 2018. godine i to u patchu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u originalnoj igrici su se Vatreni posljednji pt pojavili prije deset godina.

Nova FIFA 23 će biti dostupna od 30. septembra ove godine, a na njoj su uz Hrvatsku u odnosu na FIFA-u 22 dodane i selekcije Senegala, Kameruna, Maroka, Gane i Tunisa. Nažalost, osim Hrvatske nijedne druge države iz regije nema u FIFA 23 igrici.

"Izuzetno nas raduje što smo postigli dogovor s EA Sportsom oko uključivanja hrvatske reprezentacije u igricu FIFA 23. Znamo da su igrači širom svijeta, a posebno navijači Hrvatske, godinama priželjkivali ovakvu vijest i drago mi je što će sada moći igrati FIFA sa svojom omiljenom ekipom u najljepšem dresu na svijetu. Ovo je važan iskorak HNS prema mlađoj populaciji i ljubiteljima igara, a u tom smjeru radit ćemo i u budućnosti", izjavio je predsednik HNS-a Marijan Kustić.

HNS je tako postao jedan od 300 pojedinačnih licenciranih partnera u igrici kroz koju je dostupno više od 19.000 sportista u 700 ekipa, na 100 stadiona i 30 liga iz cijelog svijeta.

Uz najbolje klubove i reprezentacije, igrači mogu birati i neka od najpoznatijih takmičenja na svijetu poput Lige prvaka, Evropske lige, Konferencijske lige, Premiershipa, Bundeslige, La Lige...