{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Twitterova najava cenzure izazvala bijes korisnika

S
28.1.2012. u 11:00
0
7
Twitterova najava cenzure izazvala bijes korisnika
0
Twitterova najava cenzure izazvala bijes korisnika
Objava društvene mreže Twitter da će ubuduće blokirati poruke u pojedinim zemljama ukoliko na to bude zakonski primorana naišla je na osude korisnika i pozive na bojkot ovog servisa.
Pojedini korisnici organizovali su online protest i počeli da preko novih naloga šire pozive na bojkot mreže u naredna 24 sata.

Twitter je objavio da sada može da blokira poruke iz pojedinačnih zemalja i ocijenio to kao unapređenje svog servisa. Do sada je prilikom brisanja određene poruke ona nestajala u čitavom svijetu.

Prema novim pravilima, ukoliko poruka krši zakon određene zemlje, ona se briše samo u toj državi, dok u ostalim ostaje vidljiva.

Medijska organizacija Reporteri bez granica izrazila je podršku bojkotu u protestnom pismu koje je poslala osnivaču Twittera Jacku Dorseyju.

Poziv na bojkot nije naišao na dobar prijem kod svih. Međunarodna cyjber-aktivistička grupa "Anonimni" objavila je da se neće uključiti u akciju, pošto smatra da širenje informacija ima ključan značaj.

Twitter je saopštio da će objaviti ionformaciju o brisanju poruke svaki put kada se to dogodi, kao i da će objaviti zahtjeve vlada, kompanija i pojedinaca za brisanjem poruka.

"Ovo je dobra stvar za slobodu izražavanja, transparentnost i odgovornost. Ova promjena odnosi se na zadržavanje sadržaja kada god to možemo i esktremnu transparentnost prema svijetu u situacijama kada to ne možemo", saopštio je Alexander Macgilliviray iz wvitrerovog generalnog vijeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: