Uz novu platformu
0

Twitter učvršćuje svoju poziciju na internetu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Popularna društvena mreža, Twitter, najavio je tehnologiju za koju se nada da će učvrstiti njegovu poziciju na internetu. Kao što je poznato, nova Twitterova platforma @anywhere će omogućiti ljudima koji koriste web-stranice poput Amazona ili New York Timesa, da slijede nove korisnike ili dijele materijal direktno sa stranice.

To je slično Facebookovoj Connect usluzi koja omogućava ljudima da se prijave na druge web stranice i komuniciraju s prijateljima.

"Zamislite da direktno slijedite novinara New York Timesa, komentirate video bez napuštanja YouTube-a i otkrivate nove Twitter accounte dok posjećujete početnu stranicu Yahooa", napisano je na Twitter blogu, prenosi BBC.

Iz Twittera nisu precizirali kad će pokrenuti uslugu, ali su istakli da su već dogovorili saradnju s YouTubeom, Microsoft Bingom i eBayom.

Naglašeno je kako platforma @anywhere predstavlja drukčiji pristup koji će omogućiti jednostavnije korištenje mnogih stranica. Očekuje se da će ona donijeti fenomenalan skok u korištenju Twittera.